Nakrúcanie filmu o Donovi Quijotovi museli znova odložiť, Gilliam: Zomriem skôr než on

NETKY.SK • 3 Október 2016, 16:58 • 2 min
Nakrúcanie filmu o Donovi Quijotovi museli znova odložiť, Gilliam: Zomriem skôr než on

LONDÝN - Americko-britský filmár a herec Terry Gilliam oznámil, že musel z finančných dôvodov znova odložiť nakrúcanie snímky The Man Who Killed Don Quixote. Sedemdesiatpäťročný rodák z Minneapolisu to prezradil v rozhovore pre BBC Radio 2.

slovakia

left justify in out

"Môj portugalský producent mi tvrdil, že peniaze zoženie načas. Pred pár týždňami mi však zavolal, že ich nezohnal," uviedol Gilliam s tým, že snímku aj napriek tomu naďalej plánuje nakrútiť. "Tento projekt nie je mŕtvy. Ja zomriem skôr než on," dodal žartom. Film pritom mali začať nakrúcať už tento týždeň.


Gilliam chcel pôvodne adaptáciu románu Dômyselný rytier Don Quijote de la Mancha (1605) španielskeho spisovateľa Miguela de Cervantesa y Saavedru nakrútiť už v roku 2000, pričom v hlavných úlohách sa mali v snímke predstaviť Jean Rochefort a Johnny Depp. Neskôr sa s projektom spájali aj Robert Duvall a Ewan McGregor alebo John Hurt a Jack O'Connell. V súčasnosti tvoria herecké obsadenie Michael Palin, Adam Driver či Olga Kurylenko. Gilliam ešte v máji vyhlásil, že novinku by chcel predstaviť už počas budúcoročného Medzinárodného filmového festivalu v Cannes.


Terrence Vance Gilliam je členom skupiny Monty Python, ktorú preslávil britský televízny seriál Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 - 1974). Venuje sa i réžii celovečerných filmov. Nakrútil napríklad snímky Brazil (1985), Kráľ rybár (1991), Dvanásť opíc (1995), Strach a hnus v Las Vegas (1998), Krajina prílivu (2005), Kliatba bratov Grimmovcov (2005), Imaginarium Dr. Parnassa (2009) či The Zero Theorem (2013). Na konte má jednu nomináciu na Oscara za scenár Brazil a jednu na Zlatý glóbus za réžiu Kráľa rybára. Britská akadémia filmových a televíznych umení mu v roku 2009 udelila prestížne BAFTA Fellowship za výnimočný prínos filmovému umeniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies