Najvyšší súd stiahol obvinenie voči princeznej Cristine

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 08:49 • 2 min
Najvyšší súd stiahol obvinenie voči princeznej Cristine

MADRID - Najvyšší súd stiahol v utorok obvinenie voči španielskej princeznej Cristine pre nedostatok dôkazov. Dcéra španielskeho kráľa Juana Carlosa mala byť podľa obžaloby spolupáchateľkou svojho manžela Iňakiho Urdangarina v prípade sprenevery peňazí, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Princeznú Cristinu (47) v prípade obvinili v apríli ako prvého člena španielskej kráľovskej rodiny, ktorý čelil trestnému konaniu od 70. rokov minulého storočia, kedy sa v krajine znovu zaviedla monarchia.

Dnešné rozhodnutie najvyššieho súdu na ostrove Malorka zrušilo pôvodné uznesenie sudcu nižšej inštancie. Proces sa však v prípade získania doplňujúcich dôkazov môže opäť otvoriť. 

Prípad, spolu s mnohými ďalšími korupčnými škandálmi na najvyššej úrovni, zvýšil nespokojnosť španielskej verejnosti s kráľovskou rodinou. Rozhorčenie obyvateľstva nad úplatkárstvom v kruhoch bohatých a vplyvných ľudí je o to väčšie, že krajina momentálne zápasí s 27-percentnou nezamestnanosťou a dlhotrvajúcou hospodárskou krízou.

Urdangarino čelí obvineniam z podvodu, daňových únikov, falšovania dokumentov a sprenevery šiestich miliónov eur z verejných zdrojov. Trestných činov sa mal dopustiť v čase, keď viedol charitatívnu nadáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies