Najvyšší muž na svete sa oženil: Manželka mu ledva siaha po pás!

NETKY.SK • 28 Október 2013, 12:47 • 2 min
Najvyšší muž na svete sa oženil: Manželka mu ledva siaha po pás!

ANKARA – Turek Sultan Kosen je so svojimi 252 centimetrami najvyšší muž na svete. Napriek tomu, že v minulosti mal problémy s partnerkami si konečne našiel svoju vyvolenú.

slovakia

left justify in out

Merve Dibová meria 173 centimetrov a ledva siaha svojmu manželovi po pás. No aj napriek tomuto mohutnému výškovému rozdielu sú obaja šťastní. „Teraz budem mať konečne rodinu,“ povedal šťastný farmár Kosen. „Nemal som šťastie, pretože som nemohol nájsť ženu, ktorá by vyhovovala mojím rozmerov. Našiel som však ženu, ktorá mi vyhovuje ako osoba,“ dodal Kosen. Obrovský farmár by si chcel splniť ešte jeden sen. Chcel by nájsť auto, do ktorého by sa zmestil a v ktorom by mohol odviezť svoju novú manželku.

Kosen sa stal najvyšším mužom v roku 2009 a v Turecku je vďaka tomuto titulu celebrita. Takisto je zapísaný v guinessovej knihe rekordov ako osoba s najväčšími rukami (27,5 centimetra) a s najväčšími nohami (36,5 centimetra) – nosí číslo topánok 28.

Historicky najvyšším človekom však bol Američan Robert Wadlow, ktorý zomrel v roku 1940 ako dvadsaťdvaročný. Meral neuveriteľných 272 centimetrov!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies