Najvyššiu priemernú cenu za hotel zaplatia návštevníci v Moskve

NETKY.SK • 9 August 2010, 07:26 • 2 min
Najvyššiu priemernú cenu za hotel zaplatia návštevníci v Moskve

Najvyššiu priemernú cenu za hotel zaplatia návštevníci v Moskve

slovakia

left justify in out

img

Najdrahšie hotely na svete sú v Moskve. Ruská metropola si aj tento rok udržala prvú priečku v rebríčku miest s najvyššou priemernou cenou hotelovej izby. Vyplýva to z prieskumu britskej cestovnej agentúry Hogg Robinson Group.
      Priemerná cena za hotelovú izbu v Moskve sa v 1. polroku 2010 vyšplhala na 256,83 GBP (309,40 eura). Na porovnanie, v švajčiarskej Ženeve, ktorá obsadila druhé miesto, zaplatia návštevníci za hotel v priemere 199,11 GBP a v treťom Hongkongu stojí hotelové ubytovanie v priemere 197,61 GBP.
      Prieskum tiež odhalil, že hotelový trh v Európe a USA sa už spamätáva z krízy. Vo veľkých mestách ako Amsterdam, Štokholm či Zürich sa priemerná cena za izbu v hoteli v sledovanom období zvýšila. Zdá sa, že to najhoršie obdobie, keď firmy v rámci šetrenia obmedzovali služobné cesty a ľudia dovolenky, sa skončilo.
      "Hotelový priemysel na celom svete v 1. polroku 2010 vykázal známky zotavovania," uviedla hovorkyňa agentúry Margaret Bowlerová a dodala, že Moskva už šiesty rok po sebe obhájila prvú priečku v rebríčku miest s najvyššou priemernou cenou za nocľah v hoteli.

Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies