Najväčšie škótske banky hrozia presťahovaním do Anglicka

NETKY.SK • 11 September 2014, 12:25 • 2 min
Najväčšie škótske banky hrozia presťahovaním do Anglicka

LONDÝN - Ak voliči v budúcotýždňovom referende odhlasujú nezávislosť Škótska, dve najväčšie tamojšie banky Royal Bank of Scotland (RBS) a Lloyds Banking Group presťahujú svoje centrály do Anglicka. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

RBS vo vyhlásení uviedla, že rozhodnutie prijala pre obavy zo zhoršenia prístupu k financovanou v prípade vyhlásenia nezávislosti. RBS zamestnáva v Škótsku 11,5 tis. ľudí. Vlastník RBS, Lloyds Banking Group, ešte v stredu uviedol, že jeho krízový plán počíta s presťahovaním do Anglicka. Pre Lloyds pracuje v Škótsku 16 tis. zamestnancov. Počas finančnej krízy čerpali obe banky od britskej vlády finančnú pomoc v celkovom objeme 66 mld. GBP. V RBS má vláda podiel 81 % a v Lloyds kontroluje 25 %. 

 

Posledné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že tábory prívržencov a odporcov osamostatnenia Škótska sú skoro vyrovnané. Referendum naplánované na budúci týždeň vo štvrtok môže ukončiť 307-ročnú úniu Škótska s Anglickom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies