Najväčšia banka eurozóny Santander v Španielsku zatvorí 450 pobočiek

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 13:19 • 2 min
Najväčšia banka eurozóny Santander v Španielsku zatvorí 450 pobočiek

MADRID - Španielska banka Santander, najväčšia v eurozóne, plánuje zatvoriť 450 z približne 3500 svojich pobočiek na domácom trhu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes španielska agentúra Efe, podľa ktorej to už vedenie banky oznámilo odborárom. Informáciu prevzala agentúra DPA.

 

Približne 13 % zo svojich pobočiek banka zatvorí v rámci reštrukturalizácie, ktorá zahŕňa aj doposiaľ nespresnený počet zrušených pracovných miest, tvrdí Efe s odvolaním sa na nemenované zdroje z odborov. Španielske médiá odhadujú, že o prácu príde 1000 až 2500 zamestnancov banky.

 

Santander podľa vlastného vyhlásenia dúfa, že reštrukturalizácia jej pomôže vybudovať sieť väčších a efektívnejších pobočiek, ktoré budú poskytovať klientom viac služieb. Banka momentálne zamestnáva na celom svete 190.000 ľudí, z toho 24.000 v Španielsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies