Najväčší český on-line predajca módy Zoot otvorí nové pobočky v SR

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 13:42 • 2 min
Najväčší český on-line predajca módy Zoot otvorí nové pobočky v SR

PRAHA - Najväčší český on-line predajca módy Zoot, podnikateľa Oldřicha Bajera a ďalších investorov, plánuje ešte do tohtoročných Vianoc otvoriť nové pobočky na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Expanzia do susednej krajiny a tiež do krajských miest v Česku je súčasťou strategického plánu na zvýšenie tržieb Zoot až k hranici 500 miliónov korún (18,23 milióna eur). Informoval o tom na svojej internetovej stránke český hospodársky denník E15.

 

A v roku 2016 plánuje Zoot dosiahnuť nárast tržieb na 750 miliónov Kč. Do troch rokov chce firma podľa Bajera z hľadiska obratu prerásť švédsky reťazec H&M. Jeho tržby sa podľa ostatných zverejnených údajov pohybujú v Českej republike okolo hranice 1,8 miliardy Kč.

 

Vlani mal pritom Zoot tržby 220 miliónov Kč. Doteraz mala firma na Slovensku výdajňu tovaru len v Bratislave.

"V prvej fáze pokryjeme veľké západoslovenská mesta, ako sú Žilina a Trenčín," povedal denníku E15 Bajer.

Simona Kijonková, majiteľka siete výdajných miest Zásilkovna.cz, považuje rozšírenie biznisu na Slovensko pre české e-shopy za prvý logický krok pri expanzii do zahraničia.

 

Expanzia Zootu súvisí s kapitálovou injekciou 150 miliónov Kč, ktorú e-shop dostal na začiatku tohto roku od fondu 3TS Capital Partners.

 

V budúcnosti sa Zoot hodlá pustiť ďalej do cudziny. Zatiaľ sa však okrem Slovenska chce zamerať hlavne na domáce pole. "Rast v Česku je totiž obrovský," dodal Bajer. Spolu s ním vlastnia Zoot ešte Petr Ladžov a Ladislav Trpák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies