Najobľúbenejšou zmrzlinou Slovákov je čokoládová

NETKY.SK • 9 August 2023, 08:29 • 2 min
Najobľúbenejšou zmrzlinou Slovákov je čokoládová

Bratislava-Spomedzi množstva druhov ľadovej pochúťky je "klasika" stále tá NAJ

slovakia

left justify in out

Vychutnávame si ju predovšetkým počas letnej sezóny. Fajnšmekri ju majú doma v zásobe po celý rok. Odolá jej iba málokto. Zbožňujú ju deti, mládež, dospelí aj staršie generácie. Pred rokmi sme sa tešili vanilkovej, pistáciovej, punčovej, citrónovej či čokoládovej zmrzline. V súčasnosti majú "zmrzlinoholici" na výber nepreberné množstvo chutí, na aké si len spomenú-tiramisu, banán, ananás, acai, jogurt či mango...Každý si nájde tú svoju. Vychutnať si ju môžete v kornútiku alebo v pohári, kopčekovú aj točenú. Aj keď sa rokmi sortiment zmrzliny stále rozširuje, Slováci však zostávajú verní čokoládovej. 

 

Zmrzlinu počas leta ochutná aspoň raz viac ako 90 percent Slovákov. Najviac obľubujú čokoládovú príchuť. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu, ktorý realizovala agentúra Go4insight na vzorke 1000 respondentov vo veku 15 - 79 rokov v máji tohto roka. TASR o tom informoval Rastislav Kočan z agentúry.

Najobľúbenejšou zmrzlinovou pochúťkou sú rôzne druhy nanukov a podobne je na tom aj klasická kopčeková zmrzlina. Oba si na týždennej báze počas letných mesiacov vychutnáva približne štvrtina Slovákov. Najmenej obľúbená spomedzi testovaných typov zmrzlín je točená strojová zmrzlina, na týždennej báze ju konzumuje päť percent.

 

Šesť percent zmrzlinu neje vôbec. Najčastejšie ide o starších dôchodcov a mužov na vidieku. Na týždennej báze si ju zas najčastejšie doprajú tínedžeri a mladí ľudia. V porovnaní s rokom 2019 sa v prvej trojke obľúbených príchutí preferencie nezmenili. Dominujú príchute čokoládová, vanilková a citrónová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies