Najmenej 16 ľudí zahynulo pri havárii vojenského vrtuľníka v Hanoji

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 09:04 • 2 min
Najmenej 16 ľudí zahynulo pri havárii vojenského vrtuľníka v Hanoji

HANOJ - Vojenský vrtuľník dnes havaroval v rezidenčnej oblasti na okraji vietnamského hlavného mesta Hanoj. Nemocničné zdroje spresnili, že zahynulo 16 vojakov a piatim ďalším ošetrili zranenia, informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Úrady predtým hovorili o najmenej desiatich mŕtvych. Vietnamská tlačová agentúra oznámila, že vrtuľník ruskej výroby havaroval dnes v ranných hodinách zhruba 15 minút po štarte, počas parašutistického výcviku. 

 

Podľa agentúry Reuters sa zrútil v oblasti s rodinnými domami približne 30 kilometrov na západ od centra mesta. Príčiny nehody a rozsah škôd vyšetrujú.

 

Armáda a polícia zablokovali prístup k mieste havárie, ktoré sa nachádza v blízkosti vojenského letiska. Neuviedli, či niekto z pasažierov vrtuľníka prežil a či boli medzi zranenými alebo mŕtvymi aj civilisti.

 

Niekoľko miestnych pouličných predajcov uviedlo, že vo vrtuľníku boli výsadkári, ktorí si krátko predtým od nich kupovali jedlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies