Najbohatšími malými mestami v USA sú lyžiarske strediská

NETKY.SK • 24 August 2015, 06:05 • 2 min
Najbohatšími malými mestami v USA sú lyžiarske strediská

NEW YORK - Počuli ste niekedy o amerických mestečkách Summit Park v štáte Utah či Edwards v Colorade? Zrejme nie, ak nie ste zanieteným lyžiarom alebo snoubordistom.

slovakia

left justify in out

Ale lyžiarske svahy nie sú to jediné, čo majú spoločné. Obe patria medzi 20 najbohatších malých miest v USA. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

 

Agentúra zostavila rebríček 20 najbohatších amerických miest s počtom obyvateľov od 10.000 do 50.000 na základe kombinácie príjmov domácností a cien nehnuteľností.

 

Najbohatším malým mestom v USA je Park City Mountain Resort v Utahu, kde priemerný ročný príjem tamojších domácností dosahuje 83.336 USD (73.872,88 eura) a priemerná cena domu je 485.700 USD. Druhú riečku obsadilo mesto Edwards a tesne za ním sa umiestnilo mesto Jackson vo Wyomingu.

 

A čo láka bohatých ľudí, aby sa usadili v týchto mestách? Podľa Natalie Gochnourovej, zástupkyne dekana na ekonomickej univerzite v Utahu, sú to nádherné zasnežené svahy v zime a čerstvý a svieži vzduch v lete. Obľúbené zimné strediská totiž aj mimo sezóny ponúkajú celú škálu športových aktivít, od cykloturistiky, cez horolezectvo, rybárčenie, kempovanie a ďalšie dobrodružstvá.

 

Avšak predsa len existujú určité rozdiely medzi bohatými mestami v Utahu a Colorade. Zatiaľ čo v Utahu sídlia veľké firmy, ako sú Adobe a Goldman Sachs, ktoré ponúkajú pracovné príležitosti neďaleko horských mestečiek, v Colorade sú tieto bohaté horské strediská príliš ďaleko na to, aby z nich ľudia dochádzali denne za prácou do iných, väčších miest.

 

To znamená, že veľká časť obyvateľov bohatých horských mestečiek buď žije z peňazí, ktoré zarobili v minulosti, alebo z investícií, alebo tam má druhý, prípadne tretí dom.

 

Aj ďalšie bohaté mestečká v prvej dvadsiatke majú niečo spoločné, aj keď to nie sú lyžiarske svahy. Všetky sa nachádzajú na ostrovoch. Asi najznámejší je ostrov Martha's Vineyard, ktorý sa priam hemží celebritami. Mal ho rád bývalý prezident John Kennedy a rád tu trávi dovolenku aj súčasný prezident Barack Obama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies