Nagy zlepšil slovenský rekord v plávaní aj na 800 metrov

NETKY.SK • 4 August 2015, 11:00 • 2 min
Nagy zlepšil slovenský rekord v plávaní aj na 800 metrov

KAZAŇ - Juhoafrický plavec Cameron van der Burgh vytvoril na MS FINA v ruskej Kazani nový svetový rekord na 50 m prsia. V rozplavbách dosiahol čas 26,62 a o päť stotín prekonal vlastné maximum z MS 2009 v Ríme.

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant Marek Botík obsadil časom 28,26 celkové 33. miesto a nepostúpil do popoludňajšieho semifinále.  Van der Burgh sa stal na futbalovom štadióne Rubinu Kazaň prvým mužom, ktorý na tohtoročnom svetovom šampionáte prepísal historické tabuľky, predchádzajúce štyri rekordy zaplávali ženy.

 

"Je pekné pripojiť sa k dámam a užiť si trochu zábavy, ktorú prináša každý sveťák. Cítil som, že dnes je ten správny čas na prekonanie rekordu. Už po štarte som vedel, že som rýchly. Mal som aj trochu šťastie, pretože dohmat mi vyšiel znamenite," citovala slová Juhoafričana agentúra AP.

 

Richard Nagy sa postaral o nový slovenský rekord na 800 m v.sp. V rozplavbách dosiahol 18. najrýchlejší čas 7:55,31 a o 97 stotín vylepšil vlastný zápis z vlaňajších ME v Berlíne, kde na tejto trati postúpil do finále. Nedarilo sa Kataríne Listopadovej, ktorá skončila v rozplavbách na 200 m v.sp. na 29. priečke časom 2:00,69 a zaostala za olympijským A-limitom na OH 2016 v Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies