Nagy s vystúpením v Kazani napokon spokojný: Teraz prídu štátnice

NETKY.SK • 11 August 2015, 15:11 • 2 min
Nagy s vystúpením v Kazani napokon spokojný: Teraz prídu štátnice

BRATISLAVA - Slovenské plávanie si zhodnotilo nedávne majstrovstvá sveta v dlhom bazéne v Kazani pozitívne.

slovakia

left justify in out

Na utorňajšej tlačovej konferencii prezidentka Slovenskej plaveckej federácie Irena Adámková použila slová legendy Martiny Moravcovej, že "naši plavci neprekvapili, ale ani nesklamali".

 

Slovensko zostalo bez semifinále, resp. finále. "Aj keď sme očakávali nejaké to semifinále od Riša Nagya, Katky Listopadovej či Tomáša Klobučníka, vystúpenie našich plavcov sú reálnym zhodnotením podmienok, v ktorých pracujú. Rišo Nagy bol v štyroch disciplínach so štyrmi národnými rekordmi najúspešnejším Slovákom. No ani ostatní nesklamali a ja skladám klobúk pred nimi, ako aj pred ich trénermi," povedala Adámková.

 

img

 

Najlepší slovenský plavec za rok 2014 v Kazani pri každom štarte prepísal slovenské historické tabuľky. Rekordné časy stlačil na 400 m, 800 m aj 1500 m v.sp., resp. na 400 m polohové preteky. Po skončení šampionátu má istotu, že na OH 2016 v Riu sa predstaví minimálne v dvoch disciplínach, limit na 1500 m v.sp. už mal v suchu pred začiatkom zápolení v Rusku. "Keď sa na to spätne pozriem, môžem byť spokojný. Zaplával som dobre a mám aj ďalší limit na olympiádu. Na 400 m polohovku som to takto skoro ešte nečakal. Ale myslel som si, že zaplávam ešte lepšie, ale to si myslím vždy. Kraulové disciplíny som myslel, že pôjdem rýchlejšie," hodnotil vystúpenie 22-ročný zverenec trénera Gabriela Barana a pre TASR rozmenil na drobné: "Na štyristovke som chcel zaplávať limit, ale zaostal som o sekundu a čosi, začal som pomaly, takže viem, kde je chyba. Na osemstovke som chybu neurobil, ale chcel som ísť rýchlejšie. Na 1500 m som to prepálil a tam to aj zabolelo. A pri 400 m polohovke, tak tam nemám mať prečo výčitky."

 

Teraz na člena J&T Bratislava, ktorý je na seba vždy veľmi prísny a stanovuje si maximálne ciele, už čakajú prázdniny vyplnené učením na bakalárske skúšky v odbore psychológia: "A potom opäť od konca augusta plávanie a príprava na sezónu v krátkom bazéne," dodal.

 

img

 

 

 

Na šampionáte bola debutantkou prsiarka Lucia Ledererová, ktorá zlepšila vlastný slovenský rekord v šprinte. "Som veľmi rada, že som sa do Kazane vôbec kvalifikovala. Bolo to moje prvé, a hneď takéto obrovské podujatie. Som rada, že som to zvládla a dokázala podať zatiaľ môj najlepší výkon. Hoci stále si myslím, že to viem ešte lepšie, aj to viem, kde mám rezervy. Som spokojná s tým, čo som predviedla. Bola tam divácka kulisa, akú som nikdy nezažila," zhodnotila pre TASR mladá Slovenka, ktorá si v bazéne na futbalovom štadióne miestneho Rubinu verila: "Určite som chcela vylepšiť slovenské maximum, keďže som ho už posunula v máji na Veľkej cene Slovenska. Takže tá ambícia tu bola. Aj keď som chcela, aby to bolo ešte trochu rýchlejšie, v podmienkach, ktoré tam boli, som s tým spokojná. A je to dobrý odrazový mostík do budúcnosti. Teraz by som rada popracovala na stovke, keďže práve stovka je olympijská disciplína."

 

Nespokojnosť s výsledkami, resp. dosiahnutými časmi, ktoré sa ale pohybovali na úrovni osobných rekordov, vyjadril Katarína Listopadová a Tomáš Klobučník. "Chybou bolo, že po majstrovstvách Slovenska nebol čas na oddych, okamžite sa išlo na univerziádu do Kórejskej republiky. Hoci Tomáš ešte týždeň pred Kazaňou plával výborne, na samotnom šampionáte sa mu už nepodarilo udržať formu. Podobne to bolo aj v prípade moje druhej zverenky Katky," povedal médiám reprezentačný tréner Miroslav Machovič.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies