Na zámku Schloss Hof bude v nedeľu Veľká slávnosť koní

NETKY.SK • 12 September 2014, 17:46 • 2 min
Na zámku Schloss Hof bude v nedeľu Veľká slávnosť koní

BRATISLAVA/SCHLOSSHOF - Jesennú sezónu podujatí na zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy začne 14. septembra Veľká slávnosť koní. Organizátori sľubujú od 14. hodiny pestrú a elegantnú trojhodinovú zábavu nielen pre milovníkov ušľachtilých zvierat, ale aj pre celé rodiny.

slovakia

left justify in out

"Slávnostná lúka zámku sa stane javiskom vzácnych koní a ich dych vyrážajúcich umeleckých výkonov od drezúry až po akrobatické kúsky. Vo veselých, razantných, klasických no najmä veľmi náročných vystúpeniach profesionálni jazdci predvedú umenie jazdeckého športu," uviedla pre TASR sprievodkyňa na zámku Schloss Hof Bratislavčanka Barbora Kalafutová.
     

Vojenské jazdectvo, klasická drezúra i veľkolepé cirkusové vystúpenia si návštevníci môžu vychutnávať počas programu. Predvedú ich jednotlivci alebo formácie. Perfektne zohrané tímy jazdcov a zvierat presvedčia o tom, k akým výkonom môže viesť takéto úzke spojenie človeka s ríšou zvierat.
     

Program začne dragúnsky pluk a v historických uniformách v nádhernom sprievode opäť ožije tradičná starorakúska kavaléria. Iný druh vojenského jazdectva možno vidieť v husárskej jazde, kde budú v popredí tradičné bojové techniky. Známe zoskupenie Moments in Black predvedie cirkusové lekcie i tréning na dlhé opraty. Aké rozmanité vedia byť jednotlivé plemená koní to prezradia ich šiesti zástupcovia pochádzajúci zo zámockého statku. Absolútna dôvera a tímová práca sú tými najdôležitejšími predpokladmi pre výkony Reinharda Mantlersa, ktorý vo svojom vystúpení predvedie, čo všetko dokáže súlad koňa s človekom. 
     

Popri množstve jazdeckých lákadiel nebude chýbať ani ďalšia zábava. Kaskadérske kúsky predvedú mušketieri princa Eugena a o hudobný sprievod sa postarajú husľové melódie. Návštevníci uvidia aj vystúpenie záchranárskych psov a mnoho iných štvornohých obyvateľov statku.
     

"V plnej kráse vpochodujú na slávnostnú lúku štvornohí obyvatelia zámku. Možno sa tešiť na mohutné dromedáre i obľúbené barokové oslíky. Aj kozičky a ovečky v našom zverníku ocenia vaše pohladenie. Tí najmenší si môžu vyskúšať svoje jazdecké vlohy pri jazde na poníkoch," dodala Kalafutová.
     

Podľa nej bude návštevníkom k dispozícii bezplatná kyvadlová doprava o 10.15 a 11.15 h zo stanice Marchegg a naspäť o 15.45 a 17.45 h zo zámku Schloss Hof. Slováci môžu využiť aj Cyklomost slobody z Devínskej Novej Vsi. Od neho vedie krátka cesta k východnej bráne zámku, ktorá je otvorená vždy cez víkendy a sviatky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies