Na východe Slovenska zadržali nelegálnych migrantov i pašované cigarety

NETKY.SK • 16 November 2015, 16:52 • 2 min
Na východe Slovenska zadržali nelegálnych migrantov i pašované cigarety

MICHALOVCE – Viac ako 1000 kartónov nelegálnych cigariet a 12 migrantov zadržali colníci v týchto dňoch na východe Slovenska. TASR informovala hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Pri horskom priechode Dargov podrobili colníci kontrole, v piatok (13.11.), dodávku s bratislavskými evidenčnými číslami. V ložnom priestore auta objavili 10 osôb cudzej národnosti. Na predných sedadlách sa nachádzali aj dve ženy - cudzinky. Migranti vyhlásili, že pochádzajú z Afganistanu.

 

Vodičom dodávky bol 40-ročný Bratislavčan. Ako neskôr uviedol, utečencov mal previezť z michalovského okresu do Bratislavy. Šofér podozrivý z prevádzačstva bol už za podobný skutok v minulosti trestne stíhaný. Aktuálnym prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácií.

 

Aj v Stropkove colníci počas víkendu zastavili osobné auto s diplomatickými značkami. Viedol ho 31-ročný Ukrajinec. Colníkoch pri kontrole informoval, že prepravuje skonfiškované cigarety.

 

Pri následnom preverovaní sa zistilo, že pri vstupe na územie Slovenska malo spomínané auto košické evidenčné čísla. Vodič sa k veci vyjadril, že na Slovensko prišiel s košickými značkami a diplomatické evidenčné čísla aj s preukazom na jeho meno mu v meste Michalovce dali neznáme osoby. Zároveň mu naložili spomínané cigarety. Únik na daniach v prípade zadržaných cigariet vyčíslili colníci na 18.920 eur.

 

Ukrajinca za pašovanie cigariet stíhali už v minulosti. Následne ho z územia Slovenska vyhostili. Muža v súvislosti s aktuálnym prípadom zadržali. Vyšetrovanie realizuje Kriminálny úrad FS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies