Na východe Indie sa zrútil rozostavaný železničný most, zahynulo 17 robotníkov

NETKY.SK • 23 August 2023, 11:23 • 2 min
Na východe Indie sa zrútil rozostavaný železničný most, zahynulo 17 robotníkov

NAÍ DILLÍ - Najmenej 17 robotníkov zahynulo, keď sa v stredu v indickom štáte Mizorám zrútil železničný most, na ktorom pracovali. Uviedla to tamojšia regionálna vláda.

slovakia

left justify in out

Rozostavaný železničný most sa zrútil v obci Sairang neďaleko štátneho hlavného mesta Áizal, napísal v príspevku na sociálnej sieti Zoramthanga, šéf regionálnej vlády v Mizoráme. Zverejnil aj video a fotografiu z miesta nešťastia, na ktorých je vidieť zrútenú časť mosta v zalesnenom údolí. Dodal, že záchranné práce na mieste pokračujú. Indický spravodajský portál The Indian Express s odvolaním na miestnu políciu napísal, že niekoľko osôb je nezvestných. Agentúra AFP to bezprostredne nedokázala overiť.

 

Na moste sa v čase nehody mohlo nachádzať asi 35 až 40 robotníkov, informovala agentúra Reuters s odvolaním na miestne médiá. Indický premiér Naréndra Módi vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí, uviedla jeho kancelária v príspevku na sociálnej sieti. Dodala, že indická vláda vyplatí najbližším pozostalým približne 2400 dolárov. Indický štát Mizorám sa nachádza na východe Indie, hraničí s Mjanmarskom. Nehody pri veľkých výstavbách infraštruktúry sú v Indii pomerne časté, píše AFP.

Sabyasachi De, hlavný referent pre styk s verejnosťou spoločnosti Northeast Frontier Railway uviedol, že dokončenie projektu bude znamenať začiatok novej éry v oblasti komunikácie a obchodu v severovýchodnom regióne krajiny, najmä v Mizorame.

The Bairabi-Sairang projekt je zameraný na vytvorenie ďalšej 51,38 km železničnej trate v severovýchodnej Indii. Železničný projekt Bairabi-Sairang New Line Railway pozostáva z 55 veľkých mostov, ktoré si vyžadujú výrobu, prepravu a postavenie približne 42 000 ton ocele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP, Hindustan Times Foto: Chief Minister Zoramthanga
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies