Na vtáčiu chrípku zomreli za posledný týždeň traja ľudia

NETKY.SK • 1 December 2014, 22:06 • 2 min
Na vtáčiu chrípku zomreli za posledný týždeň traja ľudia

KÁHIRA - Na vírus vtáčej chrípky H5N1 zomreli v Egypte za posledný týždeň traja ľudia. Egyptské ministerstvo zdravotníctva informovalo, že ide už o šieste úmrtie na vtáčiu chrípku v Egypte od začiatku roka, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Poslednými obeťami smrteľného ochorenia sa stali 40-ročný muž a 29-ročná žena, ktorí pochádzali z Minjá južne od metropoly Káhira, ako aj 25-ročná žena z mesta Bání Suvajf ležiacom južne od Káhiry. Dvojročné dieťa z Minjá sa po hospitalizácii vyliečilo, píše ministerstvo.
     

Egyptské úrady tento rok identifikovali celkovo 11 prípadov ochorenia vírusom vtáčej chrípky, vrátane šiestich prípadov úmrtia. Uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.
     

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) tvrdí, že kedykoľvek bude vírus kolovať u hydiny, existuje hrozba sporadických infekcií alebo malého počtu prípadov nakazenia človeka, obzvlášť u ľudí vystavených kontaktu s infikovanými vtákmi alebo kontaminovanými potravinami.
     

Prípady nakazenia človeka vírusom H5N1 sú napriek tomu zriedkavé a vírus sa podľa všetkého v súčasnosti neprenáša ľahko z človeka na človeka, pripomína Reuters.
     

Podľa údajov WHO sa od roku 2003 do 2. októbra 2014 vyskytlo 668 laboratórne potvrdených prípadov nakazenia človeka vírusom H5N1, oficiálne hlásených zo 16 krajín. Z týchto prípadov zaznamenali 393 úmrtí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies