Na Viva Musica! sa predstavia Mischa Maisky a Richard Galliano

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 16:09 • 2 min
Na Viva Musica! sa predstavia Mischa Maisky a Richard Galliano

BRATISLAVA - Na festivale Viva Musica! sa tento rok predstavia aj hudobníci Mischa Maisky a Richard Galliano.

slovakia

left justify in out

Prvý spomínaný interpret je rodákom z Lotyšska. Hru na violončelo študoval u Gregora Piatigorského a Mstislava Rostropoviča. Spolupracovali s ním Leonard Bernstein, Zubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Daniel Barenboim, Gidon Kremer a mnohí ďalší. Šesťdesiatosemročný muzikant v rámci festivalu Viva Musica! predstaví 8. júla sólový recitál v sprievode svojej dcéry, klaviristky Lily Maisky.


Šesťdesiatpäťročný Francúz Richard Galliano je známy akordeonista, s ktorým spolupracovali napríklad Chet Baker, Gary Burton, Ron Carter, Charles Aznavour či Astor Piazzolla. Na Viva Musica! festivale sa predstaví 12. augusta so svojím sextetom a okrem Piazzollovej tvorby zaznejú napríklad aj diela Antonia Vivaldiho či jeho vlastné kompozície.


Obaja hudobníci vystúpia vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave. "Je nám veľkou cťou, že na našom festivale môžeme hostiť umelcov tak veľkého formátu. Po dvanástich rokoch existencie sa nám plnia nové a nové sny a každý rok máme nesmiernu radosť, že môžeme kvalitu festivalu posúvať stále ďalej. Nie je to samozrejmé a vďačíme za to všetkým, ktorí festival každoročne navštevujú a našim partnerom, ktorí dokážu oceniť význam kultúry pre spoločnosť," uviedol riaditeľ festivalu Matej Drlička.


Organizátori festivalu už predtým ohlásili prvú potvrdenú účinkujúcu, ktorou je slovenská sopranistka Edita Gruberová. Speváčka vystúpi 22. júla v Novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave v rámci exkluzívneho operného recitálu v sprievode slovenského dirigenta a klaviristu Petra Valentoviča.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies