Na vianočných trhoch v Česku budujú po útoku v Berlíne betónové zábrany

NETKY.SK • 22 December 2016, 06:44 • 2 min
Na vianočných trhoch v Česku budujú po útoku v Berlíne betónové zábrany

PRAHA - Polícia rozbehla na niektorých miestach Českej republiky bezpečnostné opatrenia, aké ešte krajina v predvianočnom období nezažila.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zátarasy sa v reakcii na pondelňajší útok v Berlíne objavia aj na pražskom Václavskom námestí, kde majú zabrániť vjazdu áut. Oplotené by v Prahe malo byť aj Staromestské námestie.

 

V priebehu dneška sa bariéry začali podľa spravodajského servera Novinky.cz objavovať aj v ďalších mestách. Podľa ministra vnútra Milana Chovanca ide o dohodu polície a vedenia jednotlivých miest.

 

"Na základe dohody medzi políciou a vedením miest inštalujeme technické prostriedky na posilnenie bezpečnosti napr. v Brne, Liberci, Ostrave, Jihlave ...," napísal na Twitteri Chovanec.

 

Podľa polície sa umiestňujú do miest, kde sa v týchto dňoch najviac kumulujú ľudia.

 

Betónová stena začala dnes ráno vyrastať tiež v Ostrave pred jedným z najväčších nákupných centier v tomto meste. Bariéra by mala zabrániť podobnej udalosti, ktorá sa stala v pondelok v Berlíne. Betónové zátarasy sa objavili aj v Ústí nad Labem a v Plzni.

 

Vianočné trhy v Brne pre dopravu uzavrú a budú ich strážiť hasiči.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies