Na Vianoce pracujú aj dispečeri letiska, vzájomne si prajú šťastné a veselé

NETKY.SK • 24 December 2014, 11:55 • 2 min
Na Vianoce pracujú aj dispečeri letiska, vzájomne si prajú šťastné a veselé

BRATISLAVA - Letisko v Bratislave funguje nepretržite 24-hodín denne. Na Štedrý deň sa tak nevyhnú práci napríklad ani prevádzkoví dispečeri. Z domu si prinesú medovníčky a cez vysielačky si prajú šťastné a veselé.

slovakia

left justify in out

Už 21 rokov pracuje na letisku vedúci dispečer Róbert Líška. Počas vianočných sviatkov tak zažil viacero služieb. Dispečeri si podľa jeho slov zvykli ozdobiť pracovisko vianočnými ozdobami či malým stromčekom. "Manželka napríklad napečie medovníčky, ktoré prinesiem kolegom," opísal. 
     

Tí, ktorí majú nočnú zmenu od 19.00 h do 7.00 h si tak s rodinou sadnú k štedrovečernému stolu a rozbaľovaniu darčekov o čosi skôr. "Tí, čo pracujú v dennej zmene, večerajú s rodinou potom trošku neskôr," vysvetlil Líška. 
     

Inak prevádzka prebieha podľa neho v štandardnom režime ako aj po iné dni. Hoci na Štedrý deň sú lety zväčša naplánované približne do štvrtej hodiny popoludní, aby sa aj cestujúci dostali domov včas. "Počas Štedrého dňa si pri komunikácii cez vysielačky vzájomne prajeme šťastné a veselé Vianoce," doplnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies