Odvolávanie Romana Mikulca presunuli na piatok

NETKY.SK • 9 September 2021, 14:51 • 2 min
Odvolávanie Romana Mikulca presunuli na piatok

BRATISLAVA - Opozícia vyčíta ministrovi vnútra situáciu v rezorte a polícii, podozrenia z poberania úplatkov a údajné stretávanie s členom skupiny takáčovcov.

slovakia

left justify in out

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, na ktorej chce opozičný Smer-SD odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), presunuli pre neuznášaniaschopnosť poslancov. Rokovanie sa pokúsia otvoriť v piatok (10. 9.) o 9:00.

 

Okrem poslancov Smeru-SD sa pod návrh podpísali nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu a Martin Čepček, ktorý nedávno odišiel z klubu OĽaNO.

 

Prečítajte si: Remišová odmieta privatizáciu strany úzkou skupinkou ľudí. Kritizuje Kisku

 

Koalícia už avizovala, že návrh na odvolanie Mikulca chce presunúť na riadnu schôdzu, ktorá sa začína 16. septembra. Rovnako postupovali poslanci v predchádzajúcich dvoch pokusoch v júli a v auguste, keď opozícia podala návrh na ministrovo odvolanie. Smer-SD takúto obštrukciu kritizuje. Koalícia hovorí, že sa nechce zúčastňovať na divadle organizovanom Smerom-SD.

 

Opozícia Mikulcovi pri pokusoch o jeho odvolanie vyčíta situáciu v rezorte a v polícii, podozrenia z poberania úplatkov i to, že sa mal údajne stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Z. v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Dôvodom na jeho odvolanie má byť podľa opozície tiež to, že mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Z. a ďalším dvom svedkom.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Pre Fica je strana Za ľudí obeťou vlády. Verí, že Smer-SD vyhrá ďalšie voľby

 

Opoziční politici tiež v návrhu na odvolanie Mikulca tvrdia, že rozhodnutie Generálnej prokuratúry (GP) SR o zrušení obvinení pre exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského je dôkazom manipulácie trestného konania. Politickú zodpovednosť za postup orgánov musí podľa opozície znášať minister vnútra. Predkladatelia tvrdia, že Mikulec koordinoval zadržanie a obvinenie Pčolinského na politický pokyn.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies