Na Uprising Reggae Festival príde aj Marina P

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 09:34 • 2 min
Na Uprising Reggae Festival príde aj Marina P

BRATISLAVA - Ďalšou potvrdenou interpretkou deviateho ročníka Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, je talianska speváčka Marina P. Pridala sa tak k už skôr potvrdeným interpretom, ktorými sú Alborosie, Nneka, Tarrus Riley Dean Fraser a Alaine.

slovakia

left justify in out

Marina P pochádza z Livorna, no v súčasnosti žije a pôsobí v Paríži. Jej tvorba je ovplyvnená najmä džezom, pričom ako svoju hlavnú inšpiráciu uvádza speváčku a skladateľku Ninu Simone a trubkára Cheta Bakera. Vo Francúzsku pôsobila najprv v kapele Surviv'all, no známejšou sa stala v roku 2007 vďaka skladbe Divorce l'italienne, ktorá vyšla na Belly Ska Riddime v produkcii Mungo's Hi Fi. S týmto soundsystemom spolupracuje dodnes a spoločne sa predstavia aj na tohtoročnom Uprisingu. Tam zaznejú ich ďalšie spoločné piesne ako Mama Was Right, Troubles And Worries či najnovšia Slavery. V roku 2013 vydala prostredníctvom vlastného labelu Homeys Records debutový album My Homeys. Okrem toho má na konte spolupráce aj s interpretmi ako Stand High Patrol, Jahtari, Ondubground, DJ Madd, Sly & Robbie či Soom T.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies