Vladimir Putin povedal, prečo zaútočil na Ukrajinu

NETKY.SK • 24 Február 2022, 18:33 • 2 min
Vladimir Putin povedal, prečo zaútočil na Ukrajinu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok vyhlásil, že kroky Ruska na Ukrajine sú vynúteným opatrením. Moskva vraj nemala inú možnosť.

slovakia

left justify in out

„Najdôležitejšie je, aby bolo jasné, že to, čo sa deje (na Ukrajine), je nevyhnutné opatrenie. Jednoducho nám nedali šancu konať inak,“ povedal Putin počas štvrtkového stretnutia so zástupcami podnikateľských kruhov. Informoval o tom spravodajský web Meduza.io.

 

img

 

Putin zároveň zdôraznil, že na bezpečnostné riziká, ktoré pre Rusko vznikli, nebolo možné reagovať inými prostriedkami. Všetky pokusy o eliminovanie alebo redukciu týchto rizík boli neúspešné, tvrdil Putin.

 

Prečítajte si tiež: Rusi protestujú proti vojne na Ukrajine. Polícia zadržala stovky ľudí

 

Dodal, že aj preňho to bolo prekvapujúce. „Aby som pravdu povedal, dokonca sa čudujem, že sme sa neposunuli ani o milimeter ani v jednej veci (okruhu tém rokovaní). Opakujem, ide o vynútené opatrenie, pretože nám mohli vytvoriť také riziká, že je ťažko povedať, ako by naša krajina (vôbec) existovala“.

 

Putin vo štvrtok ráno oznámil začiatok špeciálnej vojenskej operácie v Donbase. Na Ukrajine vyhlásili stanné právo.

 

img

 

Počas prvého dňa operácie na Ukrajine ruská armáda podľa tvrdenia ruského ministerstva obrany zničila 74 objektov vojenskej infraštruktúry Ukrajiny, medzi nimi je 11 letísk a námorná základňa.

 

Putin v príhovore, ktorým oznamoval vyhlásenie vojny, uviedol, že vojenské akcie Ruska sú namierené „proti tým, ktorí si vzali Ukrajinu a jej ľud za rukojemníkov“. Povedal tiež, že cieľom je „denacifikácia a demilitarizácia“ Ukrajiny.

 

K téme: VIDEO: Ukrajinci pracujúci v ČR dostávajú povolávacie rozkazy. Vláda chce pomôcť

 

Deklaroval, že režim v Kyjeve pácha genocídu na východe krajiny a že spravodlivosť a pravda sú na strane Ruska. Tvrdil aj to, že zodpovednosť za krv bude na rukách Ukrajincov a že Rusko nemá v pláne okupovať územie Ukrajiny.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies