Na Uprising prídu aj Shy FX, Beardyman a Dope D.O.D.

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:12 • 2 min
Na Uprising prídu aj Shy FX, Beardyman a Dope D.O.D.

BRATISLAVA - Na ôsmom ročníku Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 21. a 22. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, vystúpia aj britský drum'n'bassový dídžej a producent Shy FX, anglický beatboxer Beardyman a holandská hip-hopová skupina Dope D.O.D..

slovakia

left justify in out

Shy FX, občianskym menom Andre Williams, je rodákom z Londýna a na hudobnej scéne sa pohybuje už od roku 1992, keď debutoval skladbou Jungle Love. O dva roky neskôr vydal singel Original Nuttah, vďaka ktorému sa zaradil medzi najznámejších britských producentov. Často spolupracuje s producentom T Power, s ktorým vydal viacero nahrávok buď ako Ebony Dubsters alebo Shy FX and T Power. Na konte má tiež spolupráce s interpretmi ako napríklad Shabba Ranks, Top Cat, Dizzee Rascal, Jenna G, Skream či UK Apache. Na Uprisingu spolu s ním vystúpi Stamina MC. 

 

Tridsaťdvaročný Beardyman, vlastným menom Darren Foreman, pochádza taktiež z Londýna a v rokoch 2006 a 2007 sa stal víťazom majstrovstiev Veľkej Británie v beatboxe. Stal sa tak prvým beatboxerom, ktorý na tejto súťaži triumfoval dva roky po sebe. Na pódiu kombinuje beatbox s live loopingom a stand-up comedy. Na konte má zatiaľ dva albumy - I Done A Album (2011) a Distractions (2014). 

 

Formácia Dope D.O.D. vznikla v roku 2006 v holandskom Groningene a tvoria ju rapperi Dopey Rotten, Skits Vicious a Jay Reaper, dídžej Dr. Diggles a producent Peter Songolo. Známymi sa stali v roku 2011 vďaka videoklipu ku skladbe What Happened a následne boli predskokanmi na európskom turné kapiel Limp Bizkit a Korn. Vydali albumy Branded (2011), Da Roach (2013) a Master Xploder (2014) ako aj tri EP nahrávky - Fountain Of Death (2009), The Evil EP (2011) a The Ugly EP (2015). Počas kariéry spolupracovali s interpretmi ako Redman, Onyx, Sean Price či Kool Keith. 

 

Headlinermi tohtoročného Uprisingu budú Bunny Wailer z Jamajky a americký spevák a rapper Matisyahu. Okrem nich sú potvrdenými interpretmi aj Chuck Fenda, Jah Sun, Brother Culture a Cookie The Herbalist. Vstupenky na podujatie stoja 35 eur a sú v predaji v sieti Ticketportal a na webstránke www.uprising.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies