Na Tyršovom nábreží bude prvý Bratislavský oktoberfest aj s Bielou nocou

NETKY.SK • 6 Október 2016, 16:17 • 2 min
Na Tyršovom nábreží bude prvý Bratislavský oktoberfest aj s Bielou nocou

BRATISLAVA – Organizátori prvého Bratislavského oktoberfestu finišujú s jeho prípravami. Uskutoční sa za každého počasia 7. a 8. októbra na Tyršovom nábreží s pestrým gastronomickým a kultúrnym programom.

slovakia

left justify in out

Svoje tekuté produkty bude čapovať viac ako 20 malých pivovarov. Okrem Bratislavského kraja prídu z Moravy, Rakúska a Nemecka. V gastrosortimente sú zabezpečené aj pivá vo fľaškách z celého sveta i ďalšie nápoje a pochutiny od rôznych firiem. Súčasťou premiérového podujatia budú tradičné Farm Fest a Župná zabíjačka, ale pribudnú aj nové sprievodné kulinárske i ďalšie aktivity.

 

"Pripravený je bohatý kultúrny program. Predstavia sa rôzne alternatívne kapely. Je to celé ladené do alternatívnej scény, tak ako sú vlastne alternatívne aj tie malé pivovary, ktoré sa budú prezentovať. Súčasťou bude Biela noc, takže ľudia na nábreží si môžu vychutnávať rôzne iluminácie na Starom moste, Bratislavskom hrade, laserovú show na Moste SNP aj navštíviť inštalácie v Divadle Aréna a v Sade Janka Kráľa. Bude tam veľa zaujímavých vecí," povedal pre TASR Maroš Mačuha, výkonný riaditeľ spoluorganizátorského Bratislavského okrášľovacieho spolku.

 

Podľa Michala Pápeša nielen pivári budú mať k dispozícii desiatky pív rôznych druhov. Nebudú to iba typické ležiaky svetlé, polotmavé, tmavé. Zastúpené budú aj anglosaské štýly, pšeničné vajceny, nemecké a iné. "Návštevníci si budú mať z čoho vybrať," sľubuje Michal Pápeš zo spoločnosti Minipivo. Podujatie sa koná pod záštitou predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies