Na Trutnoff príde aj kapela Skunk Anansie

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 10:39 • 2 min
Na Trutnoff príde aj kapela Skunk Anansie

PRAHA - Na český festival Trutnoff príde britská aj rocková kapela Skunk Anansie, ktorá vznikla v roku 1994 a v súčasnosti ju tvoria Skin (spev), Richard "Cass" Lewis (basgitara, gitara), Martin "Ace" Kent (gitara) a Mark Richardson (bicie).

slovakia

left justify in out

Debutovali nahrávkou Paranoid And Sunburnt (1995), po ktorej nasledovali Stoosh (1996) a Post Orgasmic Chill (1999). V roku 2001 sa skupina rozpadla, no v roku 2008 potvrdila obnovenie činnosti. Následne vydali výberovku Smashes & Trashes (2009) a albumy Wonderlustre (2010), Black Traffic (2012) a Anarchytecture (2016). Medzi ich známe skladby patria napríklad Weak, All I Want, Hedonism (Just Because You Feel Good) alebo Brazen (Weep).


Do zoznamu účinkujúcich pribudol tiež kanadský folkový hudobník Ben Caplan, ktorý má na konte albumy In The Time Of The Great Remembering (2011) a Birds With Broken Wings (2015). "Keď som ho počul po prvý raz, bolo jasné, že patrí k nám a do nášho kmeňa. Jeho nahrávky z ulice, na lúke alebo len tak v zabudnutom bare kdesi medzi kanadskými pláňami a horami sú úžasné svojou bezprostrednosťou a nefalšovanou prirodzenosťou," uviedol zakladateľ festivalu Martin Věchet. "Najviac ma dostala jeho nahrávka zo zapadnutého lokálu, kde Ben hrá len pre pár štamgastov, medzi ktorých prišiel ako keby len náhodou. Náladou a svojím prejavom mi pripomenul Toma Waitsa v jeho raných časoch," dodal. Medzi ďalších nováčikov v line-upe patria kanadská kapela The Dreadnoughts či česká skupina Stromboli s gitaristom Michalom Pavlíčkom.


Účasť na festivale Trutnoff, ktorý sa bude konať od 18. do 21. augusta v Trutnove, už potvrdili aj Jake Bugg, Parov Stelar, Fear Factory, Mňága a Žďorp, Red, Jaroslav Uhlíř, Čechomor, Monkey Business, Jelen, UDG, Čankišou, Echt!, Sto zvířat, Petr Váša a Ty Syčáci, SPS, Poletíme?, Locomotive, Ivan Hlas, Prague Conspiracy, Oldřich Kaiser & Dáša Vokatá, Garage & Tony Ducháček, Švihadlo, Vladimir 518, Rózinky, Voxel, Máma Bubo alebo Queer Jane. Tohtoročný takzvaný český Woodstock organizátori venovali Václavovi Havlovi, pri príležitosti jeho nedožitých 80. narodenín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies