Na trhovisku by mal byť oddelený tovar z vlastnej produkcie od kúpeného

NETKY.SK • 24 Marec 2023, 8:30 • 2 min
Na trhovisku by mal byť oddelený tovar z vlastnej produkcie od kúpeného

Bratislava - Na trhovisku by mal byť oddelený tovar z vlastnej produkcie od kúpeného tovaru. Vyplýva to z návrhu novely zákona o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli vo štvrtok do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

Návrh predložil nezaradený poslanec Patrick Linhart. "Správca trhoviska by mal organizačne rozdeliť trhovisko, tržnicu a priestor pre príležitostný trh tak, že bude viditeľne označený priestor, kde sa predávajú výrobky len z vlastnej produkcie a výrobky získané nákupom alebo iným spôsobom od inej fyzickej osoby alebo právnickej osoby," spresnil predkladateľ v návrhu novely zákona. Za nedodržanie ustanovení zákona sa navrhuje sankcia do výšky až 8000 eur. Cieľom návrhu zákona má byť vytvorenie lepších podmienok pre lokálnych pestovateľov a predaj ich výrobkov z vlastnej produkcie a rozlíšenie týchto pestovateľov ovocia a zeleniny od nepestovateľov, teda iba predajcov komodít, ktoré sú získané nákupom alebo iným spôsobom od inej fyzickej alebo právnickej osoby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona