Do USA smeruje z Hondurasu ďalšia vlna migrantov

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 09:00 • 2 min
Do USA smeruje z Hondurasu ďalšia vlna migrantov

SAN PEDRO SULA - Stovky migrantov z Hondurasu momentálne smeruje k hraniciam s Guatemalou, odkiaľ sa chcú dostať do Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Skupina 500-1000 ľudí z Hondurasu sa rozhodla pre veľký risk, zbalili svoje rodiny a rozhodli sa hľadať šťastie inde. Vydali sa na cestu do USA. Na autobusovej stanici v meste San Pedro Sula nastúpili do autobusov, ktoré ich privezú na hranicu s Guatemalou. Niektorí sa na strastiplnú púť vydali pešo v daždi, a to i napriek skutočnosti, že so sebou mali malé deti.

 

img

 

Žiaľ, situácia v Hondurase pre miestnych nie je priaznivá. Napriek tomu že pracujú, nedokážu zo získaného zárobku pokryť ani základné potreby seba a svojich rodín, a tak im nezostáva iné ako odísť z domoviny za vidinou lepšieho života v cudzej zemi.

 

Keď sa migrantom podarí dostať až na americko-mexickú hranicu, na udelenie azylu v USA musia čakať na mexickej strane. Trump však s migráciou zásadne nesúhlasí a vyjadril sa, že v USA už pre viac ľudí nie je miesto. Dokonca pohrozil uzavretím mexickej hranice smerujúcej do Spojených štátov.

 

img

 

Pohraničná stráž USA zatkla v priebehu marca a apríla už viac než 170-tisíc osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies