Na tohtoročnom Agrokomplexe očakávajú viac ako 80.000 návštevníkov

NETKY.SK • 14 August 2012, 13:45 • 2 min
Na tohtoročnom Agrokomplexe očakávajú viac ako 80.000 návštevníkov

Na tohtoročnom Agrokomplexe očakávajú viac ako 80. 000 návštevníkov - Slovensko V dňoch od 23.

slovakia

left justify in out

img

V dňoch od 23. do 26. augusta sa bude konať medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex. Jej 39. ročník sa bude konať na výstavisku Agrokomplex Nitra. "Vysoko oceňujem spoluprácu s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a chcem poďakovať pánovi ministrovi, ktorý hneď po uvedení do funkcie prevzal záštitu a gesciu nad výstavou Agrokomplex 2012," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave riaditeľ štátneho podniku Agrokomplex - výstavníctvo Nitra František Ďurkovič.
      Výstava Agrokomplex a jej subvýstavy poskytnú priestor pre viac ako 450 firiem z krajín Vyšegrádskej štvorky, ale aj Talianska, Nemecka, Švajčiarska a iných. Ako na tlačovej konferencii uviedol obchodný námestník spoločnosti Agrokomplex - výstavníctvo Nitra Eduard Krcho, výstava sa počas posledných dvoch rokov preniesla z určitej krízy do konjunktúry. "Očakávame, že návštevnosť v tomto roku by mohla byť ešte vyššia ako vlani a veríme, že príde viac ako 80.000 návštevníkov," povedal dnes Krcho.
      Počas podujatia sa bude udeľovať viacero ocenení. V rámci Národného programu podpory poľnohospodárskych produktov a potravín udelí šéf rezortu pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD) ocenenie Značka Kvality SK. Tá sa udeľuje vybraným poľnohospodárskym produktom a potravinám. Podľa organizátorov by nemali chýbať ani ocenenia ako Zlatý kosák či Šampión výstavy.
      Novinkou 39. ročníka Agrokomplexu je projekt 3D Slovensko, ktorý návštevníkom predstaví Slovensko z pohľadu domáceho poľnohospodárstva a poľovníctva. Novým podujatím Agrokomplexu je aj takzvané Agrokino, ktoré ponúkne zbierku dokumentárnych filmov zameraných na poľnohospodárstvo, chov zvierat či produkciu potravín a rozvoj vidieka. "V tomto roku sa nám po prvýkrát podarilo zorganizovať aj takzvané Dni poľa," podotkol Krcho. V rámci tejto atrakcie si návštevníci budú môcť na výstavných poliach prezrieť rôzne poľnohospodárske postupy ako sejba, orba, kultivácia a iné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies