Na Szigete sa predstaví slovenská kapela Kinsfolk

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 13:28 • 2 min
Na Szigete sa predstaví slovenská kapela Kinsfolk

BUDAPEŠŤ - Na maďarskom festivale Sziget sa predstaví aj slovenská kapela Kinsfolk. Duo zo Sobraniec žijúce v Dánsku vystúpi na Europa stagei, kde sa objaví aj ďalší slovenský interpret. Toho budú môcť fanúšikovia a fanúšičky vybrať v rámci súťaže Jednou ranou na Sziget. Meno víťaza bude známe v apríli.

slovakia

left justify in out

"Sme nadšení z toho, že si na tohtoročnom Sziget Festivale zahráme aj my. Je to jeden z najväčších a najlepších festivalov v Európe. Vážime si príležitosť vystúpiť na Europe stagei," uviedol Dominik Demčák. Okrem nich sa na rovnakom pódiu predstavia tiež Naaman z Francúzska, Puggy z Belgicka, Roosevelt z Nemecka alebo Klára Vytisková z Českej republiky. 

Kinsfolk fungujú od roku 2014. Na konte majú single Adelaide a Will Wait For You, ktorého finálny zvuk mal na starosti Austrálčan Steve Smart z 301 Studios. V minulosti s ním spolupracovali napríklad aj Nick Cave, New Order alebo Passenger. "Máme radi akustické gitary a tento zvuk, ktorý ponúkame. Snažíme sa ho zachovať a pritom ho s každým singlom obohatiť o nové prvky. Na tom si dávame záležať pri písaní nových piesní," prezradil na margo tvorby člen dua Peter Cinkanič. 

Festival oslávi tento rok 25. výročie a bude sa konať od 9. do 16. augusta v Budapešti. Účasť na podujatí už skôr potvrdili Kasabian, Billy Talent, Major Lazer, PJ Harvey, Alt-J, Jamie Cullum, The Kills, Clean Bandit, Metronomy, Interpol, Crystal Fighters, Bad Religion, Rudimental, Tom Odell, George Ezra, Two Door Cinema Club, DJ Shadow, Mando Diao, Cashmere Cat, Flume, The Pretty Reckless, Fritz Kalkbrenner, Jagwar Ma, Charli XCX, Danny Brown, Sunnery James & Ryan Marciano, Maurice West, Leningrad, Kensington, Mac DeMarco, Oh Wonder, GusGus, GTA, Vince Staples, W&W, Oliver Heldens, Dimitri Vegas & Like Mike, White Lies, Steve Aoki, Dubioza Kolektiv, The Naked and Famous, Anne-Marie, Andy C, Watsky, Nothing But Thieves, Léon, Bear's Den, Chef'Special, De Staat, Valentino Khan, The Strypes, Rone, Weval alebo Nervo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies