Na Slovensku je v prevádzke viac ako 100 lyžiarskych areálov

NETKY.SK • 1 Február 2013, 12:40 • 2 min
Na Slovensku je v prevádzke viac ako 100 lyžiarskych areálov

Na Slovensku je v prevádzke viac ako 100 lyžiarskych areálov - Cestovanie Na Slovensku je stále v prevádzke viac ako 100 lyžiarskych areálov. V strede týždňa otvorili zjazdovku v Lomnickom sedle.

slovakia

left justify in out

img

Na Slovensku je stále v prevádzke viac ako 100 lyžiarskych areálov. V strede týždňa otvorili zjazdovku v Lomnickom sedle. Aj keď sa za posledné dva dni snehová pokrývka znížila o 5-10 cm, lyžiarske svahy sú zjazdné dobre až veľmi dobre, najmä vo vyšších polohách. 

Na technicky zasnežovaných zjazdovkách sa nachádza súvislá vrstva snehu, ktorá dosahuje v priemere 45 až 70 cm, v niektorých lokalitách na Orave, vo Vysokých Tatrách aj v Kremnických vrchoch aj viac. Sneh je vplyvom vyšších denných teplôt mäkký, vo vysokohorských oblastiach zmrznutý. Nasledujúce dva dni nepredpokladáme výraznejšie zmeny v lyžiarskych podmienkach na Slovensku. Nad hranicou 800 m n. m. sa ranné teploty pohybujú pod bodom mrazu. Naši meteorológovia predpovedajú dnes na horách silný vietor, preto je možná odstávka niektorých prepravných zariadení počas dna. 

Dnes je v Bachledovej doline uzavretá od 11. hodiny zjazdovka Slalomák z dôvodu tréningov, zajtra v Tatranskej Lomnici zjazdovka Buková hora kvôli športovému podujatiu. 

Tento prázdninový deň majú všetky deti na Fačkovskom sedle lyžovačku len za 5 euro, v stredisku Poráč-Brodok lyžujú všetci čistí jednotkári zadarmo. Rovnaká akcia je pripravená v sobotu i na Táloch. 

Akcie 1.2. – 3.2., Starý Smokovec – Hrebienok „TATRY ICE MASTER„ medzinárodné majstrovstvá v stavaní ľadových sôch 2. 2., Tále, verejné preteky v lyžovaní a lyžovanie s veľkou chuťou – sladké prázdninové jedlá 2. 2., Čierny Balog, dedinská zabíjačka 2. 2., Veľká Rača, 2. ročník súťaže vo varení kapustnice 2. 2., Látky – Royal, grilovačka na Prašivej, súťaž o najkrajšiu snehovú sochu a večerné lyžovanie na zjazdovke osvetlenej fakľami 3. 2., Štrbské Pleso, Slovenský pohár predžiactva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies