India žažila veľký sviatok, posvätného kúpeľa Kumbhaméla sa zúčastnilo 30 miliónov ľudí

NETKY.SK • 5 Február 2019, 07:36 • 2 min
India žažila veľký sviatok, posvätného kúpeľa Kumbhaméla sa zúčastnilo 30 miliónov ľudí

NAÍ DILLÍ - Desiatky miliónov hinduistických pútnikov a askétov sa v pondelok rituálne ponorilo do vôd sútoku troch posvätných indických riek.

slovakia

left justify in out

Tento deň totiž považovali za "najpriaznivejší" v rámci tradičných masových slávností Kumbhaméla.

 

Kumbhaméla, najväčšie náboženské stretnutie na svete, sa koná v meste Prajágradž, ktoré do minulého roka nieslo názov Iláhábád. Mesto sa nachádza v štáte Uttarpradéš. Hinduisti veria, že kúpeľ na sútoku Gangy, Jamuny a Sarasvati počas osláv Kumbhaméla ich zbaví všetkých hriechov a zastaví cyklus znovuzrodenia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A few moments before darkness, in Allahabad, during the last Maha Kumbh Mela #fotorecast Featured Photographer: @silvia.txs ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ || FOLLOW || TAG || GET_FEATURED || www.fotojajs.com ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Mentor: @jmcsfk Team Members: @jitrakshit @anirban_mal @anirban.banerjee.543 @jhinku_banerjee @rimitasen @dipanwita.s @biley_kd @bhattacharjeesatyajit @debjyoti_insta84 @aka.wanderer @bob_matkodak ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #incredibleindiaofficial #uttarpradesh #reportagespotlight #streetphotographyindia #indiaphotoproject #igshot #india_gram #indiastories #everydayasia #photocollection #people_infinity #india_clicks #yourshot_india #big_world_photo #apfmagazine #creativeimagemagazine #ic_humans #kumbhmela #ingramming_india #india_igers #people_and_world #_hoi #one_shot_ #phototag_it #inspiroindia #indiaphotosociety #india_on_focus

Príspevok, ktorý zdieľa FOTOJAJS (@fotojajs),

"Od polnoci podstúpilo posvätný kúpeľ približne 20 miliónov ľudí, pričom očakávame, že do konca dňa ich bude ešte o desať miliónov viac," vyhlásil v pondelok hovorca organizátorov podujatia. Podujatie trvá od 15. januára do 4. marca. Na pondelok pripadol "Mauni amavasja" (Deň nového mesiaca), čo je hlavný zo šiestich kúpacích dní.

 

Popolom natretí askéti predviedli rituálne tance a viedli dlhé pestré sprievody vyznávačov, ktorí trúbili na mušliach a vzdávali poctu "matke Gange". Pozdĺž osemkilometrového úseku nábrežia bolo určených 36 kúpacích miest. Oslavy Kumbhaméla sa konajú nepravidelne od roku 1980, naposledy sa uskutočnili v roku 2016.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mahakumbhmela2015 #Nashik #sevagram #hukka #sutta #enjoying

Príspevok, ktorý zdieľa Dheeraj Deore (@dhirudeo),

Na tohtoročnom podujatí sa očakáva účasť celkovo 120 miliónov ľudí, pričom mnohí z nich zotrvajú v stanovom meste s rozlohou 35 štvorcových kilometrov, ktoré zriadili miestne úrady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies