Na Slovensko prichádza platforma pre diaľkovú spolujazdu BlaBlaCar

NETKY.SK • 13 Január 2016, 13:06 • 2 min
Na Slovensko prichádza platforma pre diaľkovú spolujazdu BlaBlaCar

BRATISLAVA – Na slovenský a český trh dnes vstupuje globálna platforma pre spolujazdu BlaBlaCar. Do svojej štruktúry prevezme portál Jazdomat, ktorý sa doteraz podobným spôsobom využíval na Slovensku. Na rozdiel od aplikácií typu taxi, kde si klient určuje cieľ zväčša krátkej cesty po meste, sa zameriava na dlhšie a vopred plánované trasy.

slovakia

left justify in out

Startup spája vodičov s voľnými miestami v aute pri cestách na dlhú vzdialenosť a cestujúcich, ktorí potrebujú ísť rovnakou trasou, aby sa podelili o cestovné náklady. „Ide teda o medzimestskú diaľkovú dopravu, zdieľanie nákladov, nejde o zárobkovú činnosť pre profesionálnych vodičov,“ priblížil manažér BlaBlaCar pre ČR a SR Pavel Prouza.

 

Užívatelia slovenského portálu Jazdomat.sk a českého Jízdomat.cz získavajú dnešným dňom možnosť prenosu histórie na portál BlaBlaCar, vrátane všetkých referencií.

 

Okrem Slovenska a Česka patrí medzi nové prírastky v sieti BlaBlaCar aj Brazília či Mexiko. Komunita má 25 miliónov členov v 22 krajinách sveta. Platforma pôsobí tiež v Belgicku, Chorvátsku, Francúzsku, Luxembursku, Nemecku, Holandsku, Maďarsku, Taliansku, Poľsku, Portugalsku, Rumunsku, Rusku, Srbsku, Španielsku, Ukrajine, Turecku, Veľkej Británii a Indii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies