Na Šalamúnove ostrovy v austrálskom Tichomorí udrel tropický cyklón Pam

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 12:13 • 2 min
Na Šalamúnove ostrovy v austrálskom Tichomorí udrel tropický cyklón Pam

SYDNEY - Na Šalamúnove ostrovy v austrálskom Tichomorí udrel dnes tropický cyklón Pam, ktorý so sebou priniesol silný vietor a zrážky, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Intenzita tropického cyklónu Pam sa v stredu zvýšila o jeden stupeň na kategóriu štyri, ktorá je druhou najvyššou na regionálnej škále. Podľa predpovedí môže cyklón v oblasti južného Tichomoria dosiahnuť v najbližších dňoch aj najvyšší piaty stupeň.

 

Miestne médiá informovali, že na ostrovoch Tikopia, Santa Cruz a Reef Islands napáchali zrážky spojené so silným vetrom materiálne škody, no vyčíňanie počasia si zatiaľ nevyžiadalo zranenia ani obete na životoch.

 

Obyvateľov postihnutých oblastí varovali pred búrkami, možnými záplavami v dôsledku prívalových dažďov a stúpajúcich hladín oceánu. Pre nepriaznivé počasie tiež zrušili všetky plavby lodí.

Meteorológovia odhadujú, že cyklón Pam by mal ďalej postupovať na juh od Šalamúnových ostrovov a mal by sa dostať do oblasti medzi ostrovnými štátmi Vanuatu a Fidži.

 

V južnom Tichomorí zvyčajne trvá sezóna tropických cyklónov od začiatku novembra až do konca apríla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies