Na rieke Ipeľ prekročila hladina tretí stupeň povodňovej aktivity

NETKY.SK • 28 Február 2013, 08:00 • 2 min
Na rieke Ipeľ prekročila hladina tretí stupeň povodňovej aktivity

Na rieke Ipeľ prekročila hladina tretí stupeň povodňovej aktivity - Slovensko Najvyšší, tretí stupeň povodňovej aktivity dnes podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) dosiahla hladina rieky Ipeľ v okrese Levice. Výstraha platí konkrétne na st

slovakia

left justify in out

img

Najvyšší, tretí stupeň povodňovej aktivity dnes podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) dosiahla hladina rieky Ipeľ v okrese Levice. Výstraha platí konkrétne na stanici Vyškovce, kde dosiahla rieka výšku 545 centimetrov.

SHMÚ zároveň upozorňuje, že prekročenie hladiny zodpovedajúcej stupňu povodňovej aktivity neznamená, že stupeň povodňovej aktivity bol na toku vyhlásený.

Na východe Levického okresu zároveň platí výstraha druhého stupňa pred povodňami a povodňami z topenia snehu. Na dolnom Ipli je totiž vzhľadom na existujúce snehové zásoby v povodí, vyššie teploty vzduchu ako aj postupujúcu povodňovú vlnu z hornej časti povodia predpoklad pretrvávania vysokých vodných hladín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies