Na Real Madrid čaká v Andalúzii nevyspytateľný tím FC Sevilla

NETKY.SK • 6 November 2015, 15:51 • 2 min
Na Real Madrid čaká v Andalúzii nevyspytateľný tím FC Sevilla

SEVILLA - Najväčším ťahákom víkendového programu 11. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División 2015/2016 bude súboj FC Sevilla - Real Madrid. Hostia z hlavného mesta sú lídrami La Ligy so ziskom 24 bodov o skóre pred FC Barcelona. Andalúzania získali v doterajších desiatich kolách iba polovičnú porciu bodov a patrí im až 11. priečka.

slovakia

left justify in out

Úradujúci víťaz Európskej ligy z uplynulej sezóny 2014/2015 patrí k nevyspytateľným mužstvám. Zverenci trénera Unaia Emeryho predvádzajú v aktuálnom ročníku kolísavé výkony. V domácom prostredí Štadióna Ramóna Sáncheza Pizjuána zdolali hráčov FC Barcelona 2:1, ale aj vyfasovali výprask od iného madridského mužstva Atlética (0:3). "V nedeľu na nás čaká pekný zápas proti Realu Madrid. Je to duel, ktorý zakaždým vyvoláva veľké očakávania. Súper u nás občas zvykne zakopnúť. Musíme získavať body, aby sme sa v tabuľke šplhali vyššie," vyhlásil podľa portálu pulse.ng kouč Sevilly Unai Emery.

 

Ostatný vzájomný zápas na sevillskej pôde ovládol 2. mája tohto roka Real po výsledku 3:2. Hetrikom sa vtedy zaskvel úradujúci najlepší futbalista sveta Cristiano Ronaldo. Tridsaťročnému Portugalčanovi sa proti Seville zvykne dariť. Ide o súpera, ktorému v rámci Primera División strelil najviac gólov. Dovedna zaznamenal proti tomuto súperovi v desiatich stretnutiach 19 presných zásahov, v ostatných štyroch zápasoch pritom strelil Seville až desať gólov.

 

Skvelú vizitku má v tejto sezóne aj defenzíva "bieleho baletu". Real inkasoval v desiatich ligových dueloch iba štyri góly, čím vyrovnal rekord zo sezóny 1961/1962. "Zápas proti Seville bude naozaj ťažký. Vieme, že do toho musíme dať všetko. Real Madrid je najlepší klub na svete. Vždy sa od nás čaká víťazstvo, to nás motivuje byť stále na špičkovej úrovni," vyhlásil podľa portálu fourfourtwo.com brankár Madridčanov Kiko Casilla.

 

Celkovo pôjde medzi týmito mužstvami o 143. vzájomný zápas v rámci najvyššej španielskej súťaže. Real Madrid sa tešil z triumfu v 75 stretnutiach, Sevilla dotiahla do víťazného konca 41 meraní síl.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies