Na rakúskom zámku Schloss Hof bude prvomájový Barokový sprievod zvierat

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 10:25 • 2 min
Na rakúskom zámku Schloss Hof bude prvomájový Barokový sprievod zvierat

BRATISLAVA - Májový program na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy otvorí tradičný prvomájový Barokový sprievod zvierat.

slovakia

left justify in out

"Vzácne starorakúske druhy domácich zvierat a ušľachtilé kone budú vo veselom sprievode prechádzať zámockým statkom. Následne sa zábava presunie k májovému stromu, kde vystúpi regionálna ľudová skupina a detský folklórny súbor zo Slovenska," informuje sprievodkyňa Barbora Hromjáková.

 

V rozkvitnutom zámockom areáli je pestrá programová ponuka. Na svoje si prídu milovníci výstav, zvierat, umeleckých remesiel i záhradných krás. Počas štátneho sviatku - Dňa víťazstva nad fašizmom (8.5.) čaká na slovenských návštevníkov špeciálny program. Môžu si vybrať z viacerých prehliadok zámku, kde bývala panovníčka Mária Terézia. Pripravená je i detská prehliadka a prehliadka kvetinových záhrad na viacerých terasách s 35.000 vysadenými kvetmi, ktoré vraj v máji sú najkrajšie. Po zámockom statku sa možno povoziť na koči s konským dvojzáprahom. Najmenších poteší jazda na poníkoch, kŕmenie zvierat alebo tvorba v detských dielničkách. "V historických dielňach predvedú tradičné remeslá zruční umelci. Tohtoročná výstava Čo svet JE? sa zaoberá stravovaním a tak do marmeládovej kuchyne prijal pozvanie známy slovenský kuchár Marcel Ihnačák. Predvedie zaujímavé recepty a rozdá pár tipov na chutné pokrmy," dodáva Hromjáková.

 

Tradičným podujatím je Súboj mušketierov (10.-13.5.). Na zámockej lúke sa predstavia artisti, šermiari a jazdci v  divadle plnom napätia, zábavy i umeleckej súhry človeka a zvierat. V slávnostnej sále zámku zaznejú koncerty pri príležitosti Dňa matiek.

 

Opäť nebudú chýbať Jarné dni záhrad (25.-27.5.). Poskytnú rôzne dekorácie z kvetov, sadenice a ďalší záhradný sortiment i stánky s jedlom. Deti využijú dielničky s jarnými témami, školu bio varenia a iné aktivity.

 

K programu patrí celoročná ponuka v podobe novej modernej výstavy o jedle, expozícia v cisárskych apartmánoch a dva zábavné zážitkové okruhy na statku.

 

Aj stáli návštevníci zámku budú prekvapení novou kaskádovou fontánou s tromi súsošiami, ktorá je podľa Hromjákovej najväčšou barokovou fontánou v strednej Európe. Ďalšou novinkou je v oranžérii veľké akvárium - Akvapónia. V permanentne okysličovanom akvaponickom zariadení možno sledovať ryby ako vo vertikálnej farme vyrábajú cenné hnojivo na pestovanie zeleniny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies