V Pezinku robila odbery žena, ktorá nemala kvalifikáciu

NETKY.SK • 9 Február 2021, 16:43 • 2 min
V Pezinku robila odbery žena, ktorá nemala kvalifikáciu

Mladá žena robila odbery na viacerých miestach, po celý čas bez kvalifikácie. Vraj chcela pomôcť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas víkendového testovania na Hrnčiarskej ulici v Pezinku robila odbery mladá žena, ktorá nemala potrebné vzdelanie. Mala len učilište. Naletelo jej už viacero samospráv a rieši topolícia.

Pezinčania si vraj výtery celkom pochvaľovali, pretože údajná zdravotná setra ich totiž nerobila poriadne a dostatočne hlboko. Upozornila na to jej kolegyňa, ktorej sa zdalo, že až tak nerozumie zdravotníckej problematike.

 

img

 

Angelika má vyštudované len "opatrovateľstvo" bez maturity. Nemôže s ním v žiadnom prípade robiť stery z nosohltana. Mladá žena nechcela telefonovať, telefón zložila a potrebné vzdelanie nedoložila.

 

img

 

Viceprimátorku Pezinka presvedčil fakt, že už robila výtery na viacerých miestach vrátane bratislavskej Petržalky. Na poslednú chvíľu sa jej rozpadol odberový tím a tak bola nútená ju zobrať. Na miesto privolali aj políciu, ktorá zistila, že si zobrala domov jeden test, za čo dostala pokutu 10 eur. No ešte budú posudzovať, či nejde aj o trestný čin. Podnet pôjde i na hygienu. Pri neodborných výteroch sa totiž môže nakaziť testujúci aj testovaný. Ďalším problémom by mohlo byť riziko falošnej negativity.

 

Mestá a obce nemajú v pláne sprísňovať overovanie zdravotníkov, už teraz vraj nestíhajú byrokraciu. Varujú, že zodpovednosť za klamstvo si nesie každý sám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies