Na prvý sviatok vianočný pripravíme rybaciu polievku a pečeného zubáča v alobale

NETKY.SK • 25 December 2013, 09:00 • 2 min
Na prvý sviatok vianočný  pripravíme rybaciu polievku a pečeného zubáča v alobale

Rybacia polievka. Suroviny: 1 menší kapor, vnútornosti (ikry, mlieč, pečeň), 1 mrkvu, 1 kaleráb, 1 zeler, olej, rybací bujón, soľ, bobkový list, čierne celé korenie, nové korenie, cibuľu, cesnak, krupicu na zahustenie

slovakia

left justify in out

Príprava:

Do hrnca s vodou vložíme očistenú cibuľu, cesnak, korenie, soľ, očistené kúsky rýb, vnútornosti a uvaríme do mäkka. Zeleninu očistíme, postrúhame na veľkom strúhadle. Keď je mäso mäkké, vývar zlejeme, odložíme, rybu oberieme od kostí, vnútornosti nakrájame na malé kúsky. Vo väčšom hrnci opražíme zeleninu na oleji, podlejeme troškou vývaru a podusíme. Pridáme bujón, ostatný vývar a vložíme pripravené mäso a vnútornosti. Na záver prisypeme za hrsť krupice, necháme prejsť varom a dosolíme podľa chuti.

Zubáč pečený v alobale.

Suroviny:

800 g filiet zo zubáča, soľ, korenie na ryby, citrón, 1 dcl olivového oleja, 2 čerstvé papriky, 3 paradajky, baklažán, 2 cibule,

Príprava:

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame. Pripravíme si 4 ks alobalu, na ktorý budeme ukladať zubáča. Alobal potrieme olejom, položíme filet zo zubáča, ktorý sme osolili a okorenili, uložíme zeleninu, prikryjeme druhým filetom, pokvapkáme olejom a zabalíme. Preložíme do zapekacej misy a pečieme asi 20 minút pri teplote 200°C. Podávame pokvapkané citrónom. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies