Na proteste proti migrantom v Calais zadržali aj exveliteľa Cudzineckej légie

NETKY.SK • 6 Február 2016, 18:46 • 2 min
Na proteste proti migrantom v Calais zadržali aj exveliteľa Cudzineckej légie

DRÁŽĎANY - Vo viacerých mestách Európy sa dnes konali demonštrácie proti islamu a migrantom, pričom niekde ich sprevádzali potýčky s políciou či účastníkmi protidemonštrácií, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K zrážkam medzi políciou a demonštrantmi došlo v holandskom Amsterdame, kde sa podporovatelia protiislamského a xenofóbneho hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) snažili zrealizovať svoj vôbec prvý míting v holandskej metropole. Zišlo sa však na ňom len približne 200 ľudí, z ktorých časť sa dostala do konfliktu s účastníkmi ľavicovej protidemonštrácie. Obe skupiny od seba oddelila zásahová polícia, ktorá niekoľko osôb zatkla. Ich presný počet nie je známy.

 

Demonštrácia Pegidy sa dnes konala aj v nemeckých Drážďanoch, kde sa na nej zišlo okolo 15.000 ľudí. Na protidemonštráciu, ktorá sa uskutočnila na protiľahlom brehu Labe, prišlo asi 10.000 sympatizantov.

 

Hnutie Pegida vzniklo pred dvoma rokmi práve v Drážďanoch. Po tom, ako Pegida vlani na jar zaznamenala zníženie záujmu verejnosti o svoje aktivity, od leta minulého roku zažíva nárast podpory v dôsledku nebývalého prílevu migrantov z Afriky, Ázie a Stredného východu do Európy.

 

Demonštrácie v štýle hnutia Pegida sa dnes konali aj v Česku, Británii, Poľsku, Írsku, Dánsku, Fínsku, Estónsku, Litve či Francúzsku, kde polícia v prístavnom meste Calais zadržala najmenej 20 účastníkov protestov proti imigrantom. Medzi zadržanými je podľa agentúry AFP aj francúzsky brigádny generál Christian Piquemal, ktorý v minulosti velil Cudzineckej légii.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies