Na protest si poľnohospodári v Indonézii zabetónovali nohy

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 12:59 • 2 min
Na protest si poľnohospodári v Indonézii zabetónovali nohy

JAKARTA – Niekoľko desiatok farmárov a aktivistov vyšlo do ulíc hlavného mesta, aby verejne vystúpilo proti cementárni na ostrove

slovakia

left justify in out

Ľudia, ktorí už roky bojujú voči firme Cement Indonesia, ktorá továreň vlastní, si vo štvrtok počas celodenného protestu zabetónovali nohy.

 

Obyvatelia dediny Kendeng, v blízkosti ktorej sa továreň nachádza, sa obávajú, že po spustení továrne do jej plnej prevádzky dôjde k znečisteniu zdroja pitnej vody.

 

Majiteľ firmy takúto možnosť zásadne vylúčil a prisľúbil, že vytvorí nové pracovné miesta a posilní ekonomiku na ostrove. Továreň na cement je takmer dokončená je len otázkou pár dní kedy spustí svoju výrobu.

 

Tento protest poznačila smrť 48-ročnej Patmi, aktivistky, ktorá v utorok zomrela na infarkt. „Jej smrť nás nezastaví. Práve naopak, naše hnutie týmto ešte zosilnie,“ povedal Muhamud Isnur, právnik zastupujúci protestujúcich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies