Na premiéru filmu o Róbertovi Bezákovi prišli aj jeho rodičia

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 16:39 • 2 min
Na premiéru filmu o Róbertovi Bezákovi prišli aj jeho rodičia

BRATISLAVA - Na slávnostnej premiére filmu, ktorá sa konala 12. marca, sa okrem tvorcov snímky Oľgy Záblackej a dramaturga Martina Ciela zúčastnili aj Juraj Nvota, Andrea Zimányiová či spevák Robo Opatovský.

slovakia

left justify in out

Od dnes môžu diváci v kinách vidieť film Arcibiskup Bezák Zbohom... režisérky Oľgy Záblackej. Dokument približuje osobnosť Mons. Róberta Bezáka, kňaza, ktorý svoj život daroval Bohu a cirkvi, a mapuje jeho životný príbeh. Odhaľuje súkromné aj verejné momenty jeho života. Poskytuje pohľad na Róberta Bezáka očami verejnosti, ale aj jeho najbližších.

 

Slávnostná premiéra filmu, na ktorej sa zúčastnili tvorcovia Oľga Záblacká i dramaturg Martin Ciel, sa konala 12. marca. Okrem nich si ju nenechali ujsť ani členovia skupiny Mukatado, ktorá naspievala pieseň k filmu s názvom Stromy, Janka Kozáková a Peter Dobrík. Prišli aj herečka Zita Furková, manželia Traubnerovci, herec a režisér Juraj Nvota, herec Matej Landl, speváčka Andrea Zimányiová či spevák Robo Opatovský. Váženými hosťami premiéry boli rodičia Mons. Bezáka i brat Jozef a sestra Gabriela, ktorá zúčastneným pred začiatkom prečítala jeho odkaz. Prišli aj Bezákovi priatelia akademický sochár Otmar Oliva, kňaz Anton Srholec a ďalší, ktorí sa objavili aj vo filme. Po premietaní sa hostia poďakovali Oľge Záblackej dlhým potleskom. 

 

Bezáka vysvätili za biskupa 6. júna 2009. Z riadenia Trnavskej arcidiecézy ho odvolal pápež Benedikt XVI. 2. júla 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. 

 

Informácie pochádzajú od Nadi Móricovej zo spoločnosti Barracuda Movie a z archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies