Na poľskom Open'er Festivale 2016 vystúpia Florence and the Machine

NETKY.SK • 3 September 2015, 15:16 • 2 min
Na poľskom Open'er Festivale 2016 vystúpia Florence and the Machine

VARŠAVA - Organizátori poľského festivalu Open'er zverejnili meno prvého budúcoročného headlinera. Je ním anglická kapela Florence and the Machine, ktorá sa predstaví hneď v úvodný deň hudobnej slávnosti, teda presne o 300 dní. Podujatie sa bude konať od 29. júna do 2. júla 2016 v meste Gdynia.

slovakia

left justify in out

Skupina Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. O dva roky neskôr si prevzala BRIT Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs. Za štúdiovku dostala kapela BRIT Award v kategórii Album roka. Okrem toho nahrávku nominovali na prestížnu Mercury Prize. V roku 2010 sa dostala na trh ako 2CD pod názvom Between Two Lungs, kde pôvodný tracklist doplnili o živé verzie skladieb, remixy a ďalší bonusový materiál. Na úspech debutu nadviazali druhou štúdiovkou Ceremonials (2011) obsahujúcou single Shake It Out, No Light, No Light, Never Let Me Go, Spectrum (Say My Name) a Lover To Lover.

 

Formácia, ktorá má na konte aj tri nominácie na Grammy, vydala tento rok v máji tretiu nahrávku How Big, How Blue, How Beautiful. Všetky tri radové štúdiovky pritom dobyli britský albumový rebríček a najnovšia aj americký Billboard 200.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies