Na Pochod živých v Osvienčime pôjdu aj študenti zo Slovenska

NETKY.SK • 29 Apríl 2011, 07:17 • 2 min
Na Pochod živých v Osvienčime pôjdu aj študenti zo Slovenska

Na Pochod živých v Osvienčime pôjdu aj študenti zo Slovenska

slovakia

left justify in out

img

V koncentračnom tábore Auschwitz (Osvienčim) sa 2. mája uskutoční takzvaný Pochod živých, počas ktorého si tisíce mladých ľudí nielen z Izraela a Poľska, ale aj ďalších krajín, medzi nimi aj zo Slovenska, pripomínajú pamätný deň Jom-ha Shoah ako symbol holokaustu Židov počas II. svetovej vojny.
      Aj na tohtoročnom pochode medzi vyhladzovacími tábormi Auschwitz I. a Auschwitz-Birkenau sa pod vedením riaditeľa Múzea židovskej kultúry v Bratislave Pavla Mešťana zúčastní viac ako sto študentov zo Slovenska.
      Súčasťou Pochodu živých je aj prehliadka slovenskej a českej expozície v koncentračnom tábore Auschwitz a prednášky súvisiace s témou holokaustu a iniciatívami, ktoré slúžia jeho pripomínaniu v súčasnosti, ako napríklad projekt obnovy múzea a areálu vyhladzovacieho tábora v Sobibore, kde bolo zavraždených viac ako 23 tisíc obetí holokaustu zo Slovenska.
      Tohtoročná slovenská účasť na Pochode živých je v znamení prípravy na 70. výročie prvého transportu zo Slovenska do koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz, ktoré si budeme pripomínať v marci budúceho roka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies