Na pešej zóne v Martine otvoria pútavú výstavu

NETKY.SK • 8 Október 2022, 21:01 • 2 min
Na pešej zóne v Martine otvoria pútavú výstavu

MARTIN - Výstavu Po slnku, vidím ťa, v závitoch času otvoria v utorok (11. 10.) o 15.00 h na pešej zóne v Martine v rámci programu 50. ročníka celoštátnej postupovej súťaže amatérskej fotografickej tvorby AMFO 2022.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom informovala manažérka pre záujmovú umeleckú činnosť Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine Kristína Vacek. Doplnila, že 50. ročník súťaže AMFO 2022 sa vracia ku svojim koreňom. "Návratom do Martina, kde súťaž vznikla a prebiehala v 70. rokoch, sa vyzdvihuje jej minulosť, ktorá je posilnená aj odporúčanou témou – Pamäť. Výstava predstavuje výber fotografii 15 autorov z celého Slovenska," dodala Vacek. Výstavu zostavila kurátorka Dominika Jackuliaková. "Fotografie v tomto výbere nemajú na prvý pohľad nič spoločné. Žánrovú pestrosť zväzuje snáď len to, že takmer všetky snímky pochádzajú z regiónu strednej Európy, ktorý nám je kultúrne blízky. Práve vďaka tomu môžeme pri prezeraní si 'cudzích' fotografií cestovať aj vo svojich vlastných spomienkach," uviedla. Výstava Po slnku, vidím ťa, v závitoch času potrvá do 31. decembra 2022. Realizovala sa s finančnou podporou mesta Martin v rámci projektu Fotografia v meste. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies