Na Paura čaká operácia srdca, hráč je optimista

NETKY.SK • 13 Február 2015, 12:50 • 2 min
Na Paura čaká operácia srdca, hráč je optimista

ŽILINA - Futbalista lídra jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže MŠK Žilina Jakub Paur má problémy so srdcom a musí sa podrobiť operácii.

slovakia

left justify in out

Bývalý reprezentant do 21 rokov odohral vo víkendovom stretnutí proti Sigme Olomouc (2:1) iba 23 minút a potom musel striedať, s výpravou MŠK v stredu neodcestoval na herné sústredenie do Turecka. Všetkých však uisťuje, že to nie je nič vážne.

 

"Pri vyššej záťaži sa mi nadmerne dvíha pulz. V zápase s Olomoucom to bolo na hranici 200. Ľahol som si na trávnik a potreboval som sa trochu vydýchať. Cítil som sa ťažký a úplne zle, napriek tomu som chcel hrať, ale tréner Guľa to rezolútne zatrhol. Pre problémy so srdcom som musel striedať," uviedol v rozhovore pre klubový web Jakub Paur a pokračoval: "S chalanmi som nešiel do Turecka, zostal som doma. Termín na operáciu srdca mám 13. marca, no je možnosť, že by mohla byť aj skôr. Znamenalo by to, že stihnem začiatok ligy." 

 

Dvadsaťdvaročný stredopoliar (nar. 4. júla 1992) sa vyjadril aj k samotnému zákroku. "Lekári ma ubezpečili, že tento zdravotný problém ma veľa ľudí. Ide o bežný zákrok, ktorý sa robí pri plnom vedomí. Zjednodušene povedané je tam menšia arytmia srdca, tá by sa mala upraviť do troch týždňov od operácie. Potom by som mohol naplno trénovať," skonštatoval ďalej Paur a doplnil: "Beriem to tak, že mohlo sa stať aj horšie. Som z toho samozrejme trochu nesvoj, pretože aj minulý rok som neodletel pre tieto problémy na sústredenie do Turecka. Teraz sú problémy horšie, dali sa však špecifikovať a verím, že to dopadne výborne. Mám zmiešané pocity, ale upokojila ma správa, že po operácii by sa mi to nemalo už nikdy vrátiť.“ 

 

Rodákovi z obce Višňové v okrese Žilina chýbajú spoluhráči, rád by bol s nimi teraz v "krajine polmesiaca", doterajšiu zimnú prípravu hodnotí pozitívne. "Ukazuje sa, že sme viac namakanejší, viac tímovejší a viac hladní po úspechu. Budem držať spoluhráčom palce, aby vyhrali všetky tri zápasy na sústredení v Turecku. Už som si s nimi písal, podporujú ma a i v tomto sa ukazuje, aký sme silný kolektív." 

 

Talentovaný stredopoliar je optimista. "Môžete veriť, že sa dám zdravotne dokopy. Vieme, čo chceme a akým spôsobom to chceme dosiahnuť. Budem robiť všetko preto, aby som bol platným hráčom a pomohol žilinskému mužstvu k víťazstvám v lige a potom aj v pohárovej Európe," uzavrel Jakub Paur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies