AKTUALIZOVANÉ FOTO Na Okresnom úrade v Nitre sa strieľalo! Paľbu spustil 65-ročný muž

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 09:51 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO Na Okresnom úrade v Nitre sa strieľalo! Paľbu spustil 65-ročný muž

NITRA - V budove Okresného úradu (OÚ) v Nitre sa strieľalo. Podľa prvotných informácií mal v stredu krátko pred deviatou hodinou 65-ročný muž počas prejednávania priestupku vybrať zbraň a vystreliť.

slovakia

left justify in out

V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky. Pri streľbe nebol nikto zranený, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

 

 

Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky podozrivého muža obmedzila na osobnej slobode a odzbrojila. Na mieste sa v súčasnosti nachádza výjazd Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. „Toto sú momentálne všetky dostupné informácie, ktoré vieme k veci poskytnúť,“ skonštatovala Bruchterová.

 

Podľa svedkov, ktorí boli v budove OÚ, mal mať muž zbraň v nelegálnej držbe a plánoval ju použiť proti druhému účastníkovi konania. Ten sa však na prejednávanie nedostavil. Muž mal vystreliť priamo v pojednávacej miestnosti. Podľa prednostu OÚ Karola Borika úradníčky hneď po streľbe ušli z miestnosti. Obe boli silne psychicky otrasené a museli im pomáhať záchranári.

 

Muž zostal po streľbe v miestnosti. „Máme priamo v budove stredisko integrovaného záchranného systému 112, takže polícia bola na mieste prakticky okamžite,“ uviedol Borik. Ako doplnil, momentálne na OÚ funguje iba klientské centrum na prízemí. Vstup na prvé poschodie, kde k incidentu došlo, je stále zahradený policajnou páskou, na mieste sú ešte policajné hliadky i špecialisti, strelca už z budovy odviezli. Vyšetrovatelia priamo z miesta činu kontaktovali aj nitriansku prokuratúru.

 

Ako informovala Bruchterová, po vyhodnotení situácie týkajúcej sa streľby na OÚ v Nitre, prípad prevzal špecializovaný útvar Prezídia Policajného zboru.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies