Na ochranu pred šmejdmi vzniká Asociácia osobného predaja

NETKY.SK • 21 Október 2013, 14:49 • 2 min
Na ochranu pred šmejdmi vzniká Asociácia osobného predaja

BRATISLAVA - Vypudiť z trhu „šmejdov“ a neseriózne firmy s nekalými praktikami je cieľom Asociácie osobného predaja (AOP), ktorá vznikla v uplynulých dňoch na Slovensku. Združenie založili etablované spoločnosti v oblasti osobného predaja s dlhoročnou tradíciou, ktoré prezentujú výrobky svetových značiek priamo v domácnostiach.

slovakia

left justify in out

„Práve teraz, keď sa po mnohých rokoch otvárajú ľuďom oči a v plnej nahote vidia pochybné praktiky šmejdov, je nevyhnutné urobiť konkrétne kroky pre ochranu zákazníkov. Mali by jednoznačne vedieť odlíšiť poctivých predajcov od diletantov a spoznať hodnoty, ktorými sa slušné firmy riadia,“ povedal viceprezident AOP Ivan Chobot. Nekalé obchodné praktiky sa, žiaľ, stali súčasťou podnikania mnohých spoločností. „Predajné akcie so zničujúcim dopadom najmä na seniorov realizujú firmy s neprehľadnou majetkovou štruktúrou, ktoré nie je možné po určitom čase vôbec kontaktovať. Ponúkajú nekvalitné výrobky bez možnosti uplatnenia záruky a ich servisu. Takéto spoločnosti nemajú na trhu čo robiť,“ upozornil prezident AOP Peter Vanka.

Asociácia chce združiť seriózne a dlhoročne pôsobiace firmy, ktoré sa zaviažu dodržiavať spoločný etický kódex. „Osobný predaj má svoju storočnú históriu s miliónmi spokojných klientov. Ocenili najmä možnosť vyskúšať si výrobok v pohodlí svojho domova a využiť komfort osobného servisu. Predajcovia musia byť slušní, ctiť si zákon a morálku, aby sa zákazníci vďaka kvalitným službám k serióznym spoločnostiam v tomto segmente radi vracali,“ uviedol Vanka.

Všetci členovia asociácie sa v Etickom kódexe zaväzujú dodržiavať zákonné, morálne a etické zásady. Jeho porušovanie zo strany ktoréhokoľvek člena bude mať za následok okamžité pozastavenie členstva v asociácii, navrhnutie opatrení k náprave a v prípade ich neuskutočnenia aj definitívne ukončenie členstva.

Asociáciu založili spoločnosti ZAREN s.r.o. a ORIN Slovakia, s.r.o. V týchto dňoch rokujú s ďalšími tromi významnými spoločnosťami v oblasti osobného predaja, ktoré prejavili záujem pripojiť sa k zásadám ochrany klienta a hodnotám poctivých predajcov. „Všetky nové firmy musia splniť náročné kritériá previerky ich serióznosti a korektného prístupu k zákazníkom,“ uzavrel Chobot.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies