Na Novej Guinei sa mesiac nebudú môcť prihlásiť na Facebook: Aký majú úrady na odstávku dôvod?

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 10:13 • 2 min
Na Novej Guinei sa mesiac nebudú môcť prihlásiť na Facebook: Aký majú úrady na odstávku dôvod?

Vláda oceánskej krajiny sa rozhodla pre radikálny krok a na mesiac odstaví celosvetovú sociálnu sieť Facebook.

slovakia

left justify in out

Viete si predstaviť, že by ste mesiac žili bez Facebooku? Mnohí zrejme nie. Sociálna sieť sa stala pevnou súčasťou života veľkej časti populácie a nie je ničím neobvyklým, že prvé pohľady ráno po prebudení smerujú práve na nástenky virtuálnych priateľov. Tohto rituálu sa však minimálne na mesiac budú musieť vzdať obyvatelia Papuy Novej Guinei. Vláda totiž rozhodla o odstávke obľúbenej sociálnej siete.

 

Verejnosť bola rozhodnutím zaskočená, nebolo im totiž jasné, čo sa za tým skrýva. Úrady sa vyjadrili, že v prvom rade by malo ísť o vystopovanie a dolapenie utajených používateľov, ktorí na internet umiestňujú pornografiu. To ale nie je všetko. Pri tejto príležitosti sa bude vypracovávať aj špeciálna analýza, ktorej cieľom bude určiť dopad vypnutého Facebooku na miestnu populáciu.

 

Vláda dokonca uviedla, že uvažuje o zriadení vlastnej sociálnej siete, k čomu si už prizvala tamojších vývojárov aplikácii. Napriek tomu, že v krajine má pripojenie na internet len každý desiaty človek, jeho obsah sa pomerne prísne kontroluje.

 

Austrálsky expert Aim Sinpeng sa však vyjadril, že mu nie je celkom jasné, prečo Papua pozastavila celý Facebook. Na to, aby bolo možné vypátrať falošné účty to totiž nie je potrebné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies