Na Nobelovu cenu za mier nominovali tento rok 202 kandidátov

NETKY.SK • 1 Február 2012, 08:03 • 2 min
Na Nobelovu cenu za mier nominovali tento rok 202 kandidátov

Na Nobelovu cenu za mier nominovali tento rok 202 kandidátov - Politika Na Nobelovu cenu za mier nominovali tento rok 202 kandidátov. Informoval o tom dnes nórsky rozhlas NRK - deň pred oficiálnou uzávierkou návrhov.

slovakia

left justify in out

img

Na Nobelovu cenu za mier nominovali tento rok 202 kandidátov. Informoval o tom dnes nórsky rozhlas NRK - deň pred oficiálnou uzávierkou návrhov.
      K tohtoročným kandidátom patria okrem iných aj odsúdená ukrajinská expremiérka Julia Tymošenková, kubánska organizácia Dámy v bielom, ako aj predstaviteľ kubánskej opozície, lekár Óscar Elías Biscet.
      Na zozname pre Nobelov výbor sú tiež viacerí ruskí ochrancovia ľudských práv. Svetlana Ganuškinová a organizácia Memorial už roky patria k nádejným kandidátom. Podľa informácií NRK ich nominovali opäť.
      Nobelov inštitút v Osle nechcel komentovať počet kandidátov, ani ich mená. Rozhodnutie o držiteľovi ceny, dotovanej desiatimi miliónmi švédskych korún, bude už tradične známe v októbri.
      Vlani, prvý raz od začiatku odovzdávania cien v roku 1901, dostali Nobelovu cenu za mier tri ženy, ktoré bojovali proti nespravodlivosti, diktatúre a sexuálnemu násiliu v Libérii a Jemene: libérijská prezidentka Ellen Johnsonová-Sirleafová, jej krajanka Leymah Gboweeová a jemenská aktivistka za práva žien a demokraciu Tawakúl Karmánová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies