Na Národnom fóre produktivity diskutujú o priemyselnom inžinierstve

NETKY.SK • 20 Október 2010, 07:29 • 2 min
Na Národnom fóre produktivity diskutujú o priemyselnom inžinierstve

Na Národnom fóre produktivity diskutujú o priemyselnom inžinierstve

slovakia

left justify in out

Pokrokovým i tradičným prístupom priemyselného inžinierstva je venované 13. Národné fórum produktivity, ktoré dnes začalo v Žiline. Hlavnou témou dvojdňového podujatia je Priemyselné inžinierstvo v kontexte vývoja moderných výrobných systémov.
Predseda Správnej rady Slovenského centra produktivity (SCP) Milan Hulín pre TASR uviedol, že cieľovou skupinou sú predovšetkým členovia vedenia podnikov v spracovateľskom priemysle. „Predstavia skúsenosti v súvislosti s reakciou podnikov na nové podmienky, ktorým sa museli prispôsobovať v etape recesie. A najnovšie poznatky, súvisiace s priemyselnou praxou, ktoré by ostatným podnikom mohli slúžiť ako najlepšie praktiky do budúcna. Medzi vystupujúcimi sú napríklad zástupcovia spoločností Whirpool Slovakia spol. s r.o., Continental Matador Truck Tires s.r.o. či PSA Peugeot Citroen Slovakia,“ informoval Hulín.
Druhý deň Národného fóra produktivity bude venovaný praktickej časti - trom workshopom zameraným na otázky projektovania pracovísk, zavádzania štandardizovanej práce a využitie techniky A3 report. „Workshopy sú doplnené o ďalšiu pridanú hodnotu, ktorá spočíva v možnosti vidieť situáciu v podnikovej praxi. Takže sú spojené s návštevou podnikov Whirpool Slovakia, Johnson Controls a Kia. Približne 50 až 60 percent účastníkov sú stáli partneri. Prichádzajú, aby si určitým spôsobom obnovili poznatky, ktoré niekedy využívali. A zároveň mali možnosť prediskutovať realitu bežného dňa, ktorá nespočíva len na knižných poznatkoch, ale práve v diskusiách s ľuďmi, ktorí to zažili,“ povedal Hulín.
Nástup krízy a všeobecnej recesie dopadol podľa predsedu Správnej rady SCP aj na slovenskú ekonomiku, pričom dopady budeme môcť jednoznačne identifikovať o niekoľko rokov. „Výrazne bol ovplyvnený export, výroba. Ale v súvislosti s vývojom produktivity na Slovensku môžeme konštatovať, že mnohé podniky správne zareagovali. Pokiaľ im to dovoľovala ekonomická situácia a samotná organizácia prevádzky, podarilo sa im zabezpečiť štandardnú úroveň. A v súčasnosti, kedy je v mnohých podnikoch potrebné zásadne zvyšovať objemy výroby, tie podniky fungujú ešte s vyššou produktivitou ako to bolo pred krízou,“ dodal Hulín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies